söndag 19 december 2021

Tredje advent och en massa glögg-gotter

 


Jag gissar att det är många som har glöggtillställningar idag, tredje advent? Eller ni kanske redan har tröttnat, om ni tillhör dem som (tjuv)startade redan i slutet av oktober/början av november? 

Det gjorde inte vi. Och vi har inte hunnit tröttna. För det har inte druckits så mycket glögg och ätits så mycket glöggtillbehör hittills. Men för en vecka sen gjorde vi. Och här kommer både bilder och recept. Tryck på den röda texten så kommer du till recepten. 






Godaste julgodiset. Rocky Road. Mörkchoklad, jordnötter, minimarschmallows och dumlekolor i ljuvlig blandning. 






Saffranssnittar. Ljuvligt gula och ljuvligt goda. Det måtte ha varit krut i saffranssorten jag valde för de blev ovanligt gula. Inte alls som på bilden i receptlänken. 






Ett nytt recept, som jag inte testat förut, men som jag absolut kommer göra fler gånger. Gratinerade pepparkakor med getost.






Min variant på ett Ernstrecept. Rostad mjuk pepparkaka med ädelost. Suuuupergott! Hoppa absolut inte över rosmarin och apelsin. Så god kombo! Jag gjorde en snabbvariant och rostade pepparkaksskivorna i brödrost, delade dem på hälften, toppade med ädelost, lite flytande honung, färsk rosmarin och apelsincest. 






Och här var en annan variant på mjuk pepparkaka som rostats i brödrosten. Här toppade jag med en skiva brieost, lite flytande honung, hackade valnötter och färska fikon. Smarrigt! 


Jag gjorde även rostade mandlar, men de var tydligen så försvinnande goda att jag inte hann ta nån bild på dem... 








Övrigt gott som serverades var baconlindade dadlar, hembakt kavring, hastiga bullar som är ett måste hemma hos oss, (påläggs)julskinka och julsenap samt gravad lax och hovmästarsås. En salig blandning av matigt, plockigt och sött. 


Men det är ju som alltid sällskapet som gör tillfället. Supertrevlig söndag i goda vänners lag, då spelar det inte så stor roll vad man äter. Eller dricker. 💓



3 kommentarer:

Nilla Tankebubblor sa...

Vilket fint inlägg med frestande godsaker! Tack för tipsen.

smile sa...

:-) Glad tredje advent på dig, Nilla!

Anonym sa...

Vi känner oss privilegierade och lyckligt lottade som bjöds på en stämningsfull 3e Advent. Massor av gott att äta. Fröjd för ögat och magen. Trevliga samtal och umgänge. Det var mer än adventsljusen som spred ljus i tillvaron denna söndag. Tack från M&R&E