torsdag 23 december 2021

Dan före - förlovningstårta, grannbarr, gamla strumpor och jul som varar året om

 




23 december är en stor dag. För alla barn, gissar jag, som ser fram emot julafton. Så även våra, så klart. Men det är också en stor dag för oss, för vi firar förlovningsdag mitt i julstöket! Vi brukar inte hinna med nåt speciellt firande för dan före dan brukar vara full med sista-minuten-förberedelser. Så var det även i år, men en liten minitårta hann jag med att svänga ihop! Som alltid ska en hembakt tårta helst förberedas dagen före. Då blir den som godast. 

Jag fuskade med köpebottnar och det blev väldigt enkel fyllning. Vispgrädde, riven mandelmassa och lemoncurd varvat med hallonsylt. Runt om vispgrädde, flagad mandel och alldeles fantastiskt goda färska hallon. 

Efter jul blir det mer nyttigt leverne. Jag lovar. 






Men imorgon är det som sagt julafton. Under granen samsas julklappar med granbarr. Aldrig haft en sån barrande gran... 





I hallen hänger julstrumporna redo för morgondagen. Strumpor som vi haft i många år. Lite trött på dem och varje jul frestas jag av alla fina julstrumpor som dyker upp i butikerna, men jag behåller dem. De har fått följa barnen genom åren. Apropå behåller, ser ni lamporna där uppe på ena skåpet? De har vi året om och har haft i flera år, men det är ursprungligen tänkt som en adventsljusstake... 



Inga kommentarer: