lördag 21 december 2019

Pepparkakspraliner






Har ni hunnit göra julgodis ännu? Jag har inte hunnit, men jag har köpt hem ingredienser, så kanske det blir gjort under dagen. Jag tipsar om ett av mina favoritrecept som gjorde succé förra julen. Smakar som pepparkaksdeg.






75 g pepparkakor
100 g mandelmassa
2 msk smör, rumsvarmt
1 msk konjak


Garnering:
200 g vit choklad
1-2 krossad pepparkaka



Gör så här:


Riv mandelmassan fint. Blanda med pepparkakskross, smör och ev. konjak. Jag valde hasselnötslikör istället. Forma till små runda kulor och lägg dem på en bricka med bakplåtspapper.


Ställ i frysen i 45 minuter. 


Smält chokladen. Doppa kulorna i chokladen. Strö över lite krossad pepparkaka.



Låt stelna i kylskåp. 



Förvara svalt. Eller ät upp dem på en gång!



(Receptkälla: arstidsboden.blogspot.se)



Inga kommentarer: