Saffran. Det är gott. I bakverk. Och i den pastarätt som jag alldeles nyss lagade. Här kommer receptet, som jag hittade HÄR.
400-500 g pasta
75 g smör
1 kuvert saffran
250 g småtomater
1,5-2 dl pastavatten
2 vitlöksklyftor
salt, peppar, chiliflakes
Gör så här:
1.
Koka pastan. Spara ca 2 dl pastavatten.
2.
Bryn smör och höll i ett kuvert saffran och chiliflakes när det börjar brynas precis. I med pastavatten, tomat och tunt skuren vitlök.
3.
Salta och peppra.
4.
Häll sedan i pastan och rör runt.
Jag serverade med stekt laxfilé. Supergott! Fast sonen blev sugen på lussekatter...
2 kommentarer:
Det här lät gott - det måste jag spara och testa!
Apropå saffran, köpte ett saffranslevain i matbutiken i helgen. Så gott! men samtidigt lite märkligt - det var som att äta både bröd och lussekatt samtidigt.
@Matilda, härligt! Men häftigt med saffranslevain. Som ett sorts kinderegg, fast 2 i 1. :-D
Skicka en kommentar