fredag 24 november 2023

Saffran i maten


 

Saffran. Det är gott. I bakverk. Och i den pastarätt som jag alldeles nyss lagade. Här kommer receptet, som jag hittade HÄR



400-500 g pasta
75 g smör
1 kuvert saffran
250 g småtomater
1,5-2 dl pastavatten
2 vitlöksklyftor
salt, peppar, chiliflakes


Gör så här:

1.

Koka pastan. Spara ca 2 dl pastavatten.

2.

Bryn smör och höll i ett kuvert saffran och chiliflakes när det börjar brynas precis. I med pastavatten, tomat och tunt skuren vitlök.

3.

Salta och peppra.

4.

Häll sedan i pastan och rör runt. 


Jag serverade med stekt laxfilé. Supergott! Fast sonen blev sugen på lussekatter...



2 kommentarer:

Matilda sa...

Det här lät gott - det måste jag spara och testa!

Apropå saffran, köpte ett saffranslevain i matbutiken i helgen. Så gott! men samtidigt lite märkligt - det var som att äta både bröd och lussekatt samtidigt.

smile sa...

@Matilda, härligt! Men häftigt med saffranslevain. Som ett sorts kinderegg, fast 2 i 1. :-D