söndag 23 juni 2024

Vykort från midsommar

Precis som förra året, och om jag inte minns fel, även året dessförinnan, firade vi midsommar i den danska huvudstaden. Var sak har sin tid och traditionellt svenskt midsommarfirande firade vi när barnen var små. Nu roar de sig på eget håll och då får det bli nya traditioner.





Köpenhamn och alla fina blomsterdekorationer utanför butiker och restauranger. 










Det här var ett konstverk. Byen vågner av Simone Aaberg Kaern. När staden vaknar ser vi utopia genom stadens fönster. Konstnären vill visa oss en längtan efter en framtid och en spegling av staden som ett landskap i förändring befolkat av de unga älskande. Hrm... jag såg en väggmålning med fina färger. Tycker det ser ut som klackaskor... 







Är man uppväxt med dansk TV så är det inga problem att läsa danska. 







Som sagt. 






En italiensk frukost i den danske byen.







Nån hamburgare åt vi inte, men hade kunnat göra det här, i en ombyggd bensinstation. Just i fredags var det inte mycket folk när vi gick förbi, men maken berättade att han varit i krokarna när det ringlat lång kö.






Tror jag visat de här fasaderna förut här på bloggen, men jag tycker det är så himla fint, så det kommer jag säkert visa fler gånger. 







Favoritbrunchen har jag också visat förut, för det är verkligen en favorit. Och man står ju faktiskt inte sig jättelänge på en italiensk söt frukost... 






Jomenvisst. Ett måste. 






Maken dissade brunchen den här gången. Han gick för en Stjerneskud. Smörrebröd med friterad spätta. Nästan så jag ångrade mig. 







Efter maten blev vi både mätta och trötta så det blev en liten middagslur (jo, jag somnade faktiskt en stund!) på en filt i en park.








Dagen gick vidare med lite fönstershopping och lite riktig shopping. Kunde inte motstå den fina plastmappen och t-shirten som talade till mig. Tänker att den ska jag ha på mig på jobb vid tillfälle. Hehe...





Vätskepaus viktigt i värmen.





Men hur käck blomma? I de danska färgerna, röd og hvid.


Midsommar i Danmark. Inte första gången. Och definitivt inte sista gången. 


1 kommentar:

Anna i Portugal sa...

Det är fint i Köpenhamn och om du har danska anknytningar så blir det så klart lättare med språket som jag tycker är svårtolkat. Men engelska funkar ju bra också :) Så härligt att sova middag i parken på en filt!