torsdag 20 juni 2024

Random pics från senaste tiden - morgonsol, italienska bakverk, kaffespill och bussäventyr

Jisses vad dagarna rusar fram. Känns som att sommaren pågår där utanför fönstren nånstans, medan jag jobbar och jobbar och jobbar. Det finns inte mycket ork kvar när arbetsdagen är slut, så det har inte blivit jättemycket sommarnjut än. 

Men låt oss titta på vad jag fångat i mobilen de senaste dagarna.





Morgonsol




Frukost och kortspel på morgonkvisten en lördagmorgon.







I söndags åkte vi på loppisrunda och jag kom bl a hem med en duk som jag tänker sy en kjol eller en klänning av, en skjorta, ett par shorts och två scarfsar. Jag har faktiskt gjort en hel del loppisfynd lately, så det kanske får bli ett eget inlägg om det. 

Men det är inget loppisfynd på bilden. Det är ett italienskt bakverk, för självklart avslutade vi vår loppisutflykt med en fikapaus. Maritozzo, tror jag den heter. Som en italiensk semla. Med jordgubbsylt under grädden.






Vi delade och det var fullt tillräckligt. Gott, men det finns godare italienska bakverk. Alla som har pistage i sig, t ex. Eller lemon curd.




Maken testade en italiensk cola. Absolut inte i min smak. Lite bitter i smaken. Maken, som älskar Aperol älskade den. 



En helglunch. Pyttipannabuffé. Man tager vad man haver i kylen och steker upp separat, så får man sätta samman sin egen pytt beroende vad man har för smak. Mycket lyckat, måste jag säga.


Apropå att jag jobbar mycket, så känner jag mig sliten och i grymt behov av lite ledighet, och det blev nog tydligt igår när jag kom till konsultkontoret på morgonen. Var först på plats så larmet var fortfarande på när jag öppnade dörren. Det började så klart tjuta och jag fick ringa chefen och be om råd hur stänga av larmet. För där och då i ögonblicket hade jag helt glömt bort larmkoden... 






En liten stund senare hände det här. Jag skulle sätta på kaffekokaren och medan kaffet skulle bli klart gick jag in i ett konferensrum och satte igång datorn. Kom ut och möttes av detta. 






Jag hade visst satt melittahållaren lite snett så kaffe, vatten och kaffebönor flödade över hela diskbänken och rann in under maskinerna. Suck. Ofattbart mycket vätska. Medan jag stod där och kämpade med att torka upp det, kom en äldre manlig kollega ut, tittade på förödelsen, sa Oj då. Finns det nåt kaffe? Ehh... ja på bänken! Tack för att du erbjuder mig hjälp, tänkte jag, men sa så klart inte. Han lämnade en tom kaffemugg och gick till sin dator. Utan att erbjuda hjälp. Och jag fortsatte att torka. Men så dök två andra, yngre kollegor upp och hjälpte till. 
Suck. Dubbelsuck. Över att det hände och över den äldre manliga kollegan som inte var särskilt hjälpsam. 

Förresten så fortsatte dagen i tokigheternas tecken. På kvällen när jag skulle hem missade jag först en buss för jag stod på fel busshållplats. När jag upptäckte det, skyndade jag mig bort till rätt busshållplats, den jag brukar åka från. Men då hade man tydligen ändrat så min buss inte gick från den vanliga busshållplatsen. Letade upp den nya och konstaterade att jag missat ytterligare en buss. Men en minuts marginal.
Ännu en suck. Dubbelsuck.

Bussen kom så småningom och jag var äntligen på väg hem. Bara för att upptäcka, när jag hoppat av bussen och gått en bra bit på vägen hemåt, att jag glömt en väska på bussen! Sprang tillbaka med andan i halsen och tackålov är min busshållplats en ändhållplats så bussen stod kvar. Och väskan låg där jag glömt den. 
Men ändå. Suck. Dubbelsuck.

Jag tror minsann jag behöver semester.  (Eller nytt jobb).


4 kommentarer:

Anna i Portugal sa...

Vilken dag! Hade oxå blivit sur på den där kollegan, så trist bemötande. Och så bra du fick fatt i väskan! Den där bakelsen ser ut att vara i min smak, tills du delade den för det känns som för mycket bulle och för lite fyllning :) Ett kul grepp att ta mobilbilderna och berätta om dem. Jag använder knappt min mobil längre, men några bilder hittar jag säkert om jag letar. Kul att ha hittat hit!

smile sa...

Roligt du hittat hit @anna! Ser fram emot att surfa runt inne hos dig. :-)

Nilla Tankebubblor sa...

Verkligen typiskt det där med kaffet och kollegan...

Matilda sa...

Men jisses vilken dag! Hoppas verkligen du får semester och återhämtning snart - verkar helt galet högt jobbtempo du behövt ha detta år!