lördag 14 maj 2022

Rabarbermarmelad

 

(illustration av Lena Andersson)



Har du lyckan av att ha rabarber i trädgården? Eller du råkat köpa på dig en drös rabarber och nu vet du inte riktigt vad du ska göra med dem? Förutom att äta dem i pajform (himmelskt så gott!). Då har jag bästa tipset här. 


Gör marmelad som smakar himmelskt!



(bild- och receptkälla: alltommat.se)



400 g rabarber, i bitar
1 vaniljstång
300 g syltsocker


Gör så här:


1.

Smält rabarbern på svag värme i en gryta tillsammans med delad vaniljstång, 15 minuter. Rör om under tiden. 


2.

Tillsätt syltsocker och koka kraftigt under omrörning, 2 minuter.


3.

Ta upp och skrapa ur de svarta fröna ur vaniljstången ner i marmeladen.


4.

Häll upp marmeladen i en burk. Sätt på lock och låt svalna. 



P.S. Tipsar dig att använda så röda rabarber som möjligt så du får fin färg på din marmelad. Gör ingen skillnad på smaken, förutom den att allt som ser gott ut smakar gott. Eller hur?



Inga kommentarer: