torsdag 11 juni 2020

Tips på att trolla med grillrester





Behöver ni tips på vad man kan göra med rester när man grillat? Om man t ex grillat kycklingfiléer och det blivit rester över, kan man göra det här som jag gjorde igår. Supergott! 


Mina barn är inte jätteglada för att äta rester om det serveras precis likadant som det åts dagen före. Då är det perfekt att hitta en lösning som inte avslöjar att man bjuder på rester. Här blir det annorlunda både utseendemässigt och smakmässigt. 






Här är originalreceptet som jag hittade HÄR. Jag har dock förenklat receptet en del, eftersom jag lagade det på rester.


4 port. ris
4 kycklingbröstfiléer
salt, svartpeppar
2 msk smör
3 dl grädde (jag använder alltid matlagningsgrädde)
3 msk chilisås
1/2 färsk röd chilifrukt
2 msk kalvfond
3 msk finhackad persilja, färsk basilika eller färsk timjan
majsstärkelse till redning (det skippade jag)
1 dl riven lagrad ost
8 röda körsbärstomater
140 g tärnad bacon
hackad persilja till garnering


Gör så här:


1.

Sätt ugnen på 225 grader. Fördela det kokta riset i en smord eldfast form.


2.

Putsa kycklingen, salta och peppra och bryn köttet runt om. Flytta över till en bakplåtspappersklädd långpanna och stek i ugnen ca 20 minuter. 
Använder du gårdagens rester av färdiglagad kyckling kan du skippa det här steget. 


3.

Ta ut kycklingen, skiva filéerna i bitar och lägg dem i rader på riset.


4.

Blanda grädde, chilisås, finhackad chili och fond i en kastrull. Koka ihop ca 10 minuter. Red med majsena utrört i lite vatten. 
Det här steget skippade jag som sagt. Jag bara blandade ingredienserna kallt och skippade majsena. 


5.

Blanda ner kryddörterna. Häll såsen över kycklingen och strö över riven ost. Gratinera ca 10 minuter. 


6.

Stek baconet knaprigt. Dela tomaterna, blanda dem med baconet och strö över gratängen tillsammans med persilja eller annat kryddgrönt. 



Inga kommentarer: