Tycker du om rabarber? Och börjar bli lite mätt på rabarberpaj? Vem kan förresten bli mätt på det? Nåja, om du har massor av rabarber i trädgården eller hittar i butiken och behöver ett tips på nåt gott att tillaga av rabarber? Då tipsar jag om världens godaste - och enklaste - marmelad.
Gjorde en sats ifjol och den flög ut ur kylskåpet. Någon i familjen blev väldigt förtjust och marmeladen fick strykande åtgång. I år har jag laddat för att laga lite mer. Får se om den är lika poppis denna gången. Men det tvivlar jag inte en sekund på.
Här är receptet, som jag hittat på alltommat.se:
400 g rabarber, i bitar
1 vaniljstång
300 g syltsocker
Gör så här:
1.
Smält rabarbern på svag värme i en gryta tillsammans med delad vaniljstång, 15 minuter. Rör om under tiden.
2.
Tillsätt syltsocker och koka kraftigt under omrörning, 2 minuter.
3.
Ta upp och skrapa ur de svarta fröna ur vaniljstången ner i marmeladen.
4.
Häll upp marmeladen i en burk. Sätt på lock och låt svalna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar