onsdag 2 augusti 2023

Ett litet hus i Toscana, mitt emellan Florens och Pisa






Tittar på bilderna från det lilla huset vi hyrde när vi var i Italien för några veckor sen, och längtar tillbaka så det gör ont. Kan absolut tänka mig att åka dit igen och hyra exakt samma hus. 

Alldeles perfekt läge i lilla byn Capannori i utkanten av Lucca, som ligger en halvtimmes bilfärd från Pisa och 75 minuters bilfärd från Florens. Gångavstånd till ett urval restauranger och matbutiker och Lucca med betydligt större utbud av restauranger, butiker och sevärdheter på lagom bilavstånd. Eller taxiavstånd, om man så skulle vilja.






Lagom stor pool för att svalka en familj på fyra. Inte djup nog att dyka i, men det passade mig, som badkruka alldeles perfekt. 






Två solstolar och två solsängar. 







Ett matbord under träd och en soffgrupp under pergola.






Här under pergolan var det perfekt läge för frukost.






Grillen utnyttjade vi dock aldrig.









Låt oss stiga in och se hur det såg ut inomhus. 








Vardagsrum, kök och badrum på bottenplan. 






Två sovrum på ovanvåningen. 






Alldeles alldeles perfekt. Spartanskt, men hemtrevligt.


Så här i efterhand känns det galet overkligt att vi befann oss i Italien samtidigt som flera städer och orter i Italien blev rödlistade pga extrem värmebölja. När vi efter en vecka i Italien styrde kosan hem igen, körde vi förvisso igenom både regn, storm och hagel, men inte på långa när som det förödande hageloväder som drabbade norra Italien. Så tacksam att vi lyckades hålla oss undan, men lider med alla som råkade ut för det, både lokalbefolkning och besökande turister. 💗



1 kommentar:

Nilla Tankebubblor sa...

Vilket mysigt ställe ni har bott på! Det ser jättefint ut.
Och verkligen bra att ni inte blev utsatta för extremvärmen...