fredag 18 augusti 2023

Behind the scenes



Call me by your name är en romantisk dramafilm från 2017 med Timothée Chalamet i huvudrollen. Jag har inte själv sett filmen, men jag vet var den är inspelad och jag har varit där. Vi var nämligen där när vi var i Italien i somras. I det lilla samhället Crema som ligger i Lombardiet i Italien. 

Loppan som läst boken och sett filmen och ääälskar båda (och kanske även huvudrollsinnehavaren) önskade att få åka dit när vi ändå var i krokarna. Jomenvisst gjorde vi det. 





Att filmen var inspelad just där gick inte att undgå. Så här såg det ut utanför turistbyrån.






Visst hade vi boken med i packningen. Av den enda anledningen att vi (läs: jag) ville ta den här bilden. Eller det kunde jag ju inte veta, men vi hade i alla fall boken med i packningen. 






Inne på turistbyrån kunde man få en karta för att göra en tour genom staden och titta på olika kända inspelningsplatser. 


Men först var där en del att titta på inne på turistbyrån.






En Timothée Chalamet pappfigur i naturlig storlek till exempel. Som man kunde fotografera sig bredvid, om man ville. Man kunde även göra det med den andre huvudrollsinnehavaren, Arme Hammer, men jag såg ingen besökare ta nån bild med honom... Självklart var vi inte ensamma därinne. Hela samhället var fullt av unga tjejer som förmodligen tagit sig till Crema av samma anledning som vi. 






Inne på turistbyrån fanns även en kopia av Oscarsstatyetten som filmen fick 2018 för best adapted screenplay.




Två cyklar som var med i filmen.



Och man kunde så klart göra av med pengar i gift shoppen. Vilket kan hända att vi gjorde... 

Innan vi med hjälp av kartan började vår rundtur.











Det gick lika bra att fota med ett vykort från turistbyrån som med boken.






En bit utanför stan låg en tågstation som också var med i filmen. Eller kanske inte, för Loppan var helt övertygad om att det INTE var den tågstationen. Jag har ingen aning, för jag har ju som sagt faktiskt inte sett filmen. Än. Men behind the scenes har jag sett. 



Inga kommentarer: