fredag 22 juli 2022

Vykort från Stockholm

 




Här kommer, i vanlig ordning ett försenat, vykort från Stockholm. Förra veckan cashade dottern in sin konfirmationspresent - en resa till huvudstaden med hennes agenda - tillsammans med mig. Win-win, såna presenter älskar man. :-) 

Tåg till huvudstaden och incheckning på hotell några meter från tågstationen. Perfekt. Vi skulle tillbringa fyra dagar med att promenera, promenera, promenera, så det var skönt att utgå centralt och inte ha långt med vår packning. För ja, den var lite tyngre när vi åkte hem än när vi åkte dit...







Nästan det bästa med att vara bortrest, eller? 






Men vi hade full agenda, så det var bara att göra sig iordning och bege sig ut. Promenadvänliga skor på.





Himmel vad varmt det var, förresten! Kändes nästan som vi var i Nice. Åtminstone de första dagarna, sen sjönk temperaturen några grader och det blev både regn och rejält blåsigt. Men det hindrade inte oss, vi hade ju full agenda. 






Förresten, om du befinner dig i Stockholm och går förbi den här skylten som saluför pistaschmjukglass och om du verkligen gillar pistasch, så bara passera, utan att falla för frestelsen! Den smakade allt annat än pistasch. Min glass hamnade i en papperskorg. Glassen på mittenbilden fick dock med beröm godkänd. Enligt dottern väl värd det hutlösa priset... Men visst, är man turist och befinner sig i en turistfälla (läs: Gamla stan) så hör det väl till. Det var henne väl unnat. 






På väg mot glassen passerade vi slottet. Fast ingen kunglig var nog där, för det råkade vara Kronprinsessan Viktorias födelsedag och då är väl kungafamiljen på Solliden?






Vi testade kameravinklar i Gamla stan. 







Och hittade lustiga statyer på vår väg mot söder, dit vi hade målet att gå en vintagerunda. Ni får googla om ni vill ha tips, jag nöjer mig med att säga att det finns en hel del butiker runt Götgatan och Hornsgatan. Och i en av dem hittar du tio st vita Swedish Grace tallrikar, om inte nån annan redan köpt dem... 


Nu slutar det här första vykortet. Det kommer flera. Som handlar om mat och kultur. Och kanske lite shopping.



Inga kommentarer: