Falukorv. Inte överst på min lista över favoritmat, men jag kan äta det. I korvstroganoff. Eller nästan knaperstekt till makaroner eller bruna bönor. Eller i ett recept jag testade häromveckan.
Inte nittiotalsklassikern med ost och tomat, utan i gratängform. Typ.
Här är receptet.
Falukorv
1 bit purjolök (ca 5-7 cm)
2 tomater
1 dl chilisås
2 dl matlagningsgrädde
1 msk kalvfond
ost
svartpeppar, salt
persilja
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär purjolöken i mindre bitar och lägg i en ugnsfast form. Skiva falukorv och tomat och varva dessa i formen. På med lite svartpeppar.
Blanda chilisås, kalvfond, grädde och lite svartpeppar och häll över i formen.
In i ugnen ca 10-15 minuter (tills såsen börjar koka). Tag ut och toppa med ost.
In i ugnen igen ca 10 minuter eller tills osten fått rejäl färg.
Supersmarrigt! Jag serverade pasta till. Och skippade persiljan, som synes.
Receptet hittade jag HÄR.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar