måndag 31 december 2018

Tjohooo, jag vann!





Vår morgontidning har av tradition varje år den 31 december en quiz där man får gissa vad man tror kommer hända kommande år. Politiskt, ekonomiskt, sportsligt och samhälleligt. 



Naturligtvis brukar maken och jag roa oss i att fylla i varsin gissning. Och sen sparar jag våra svar och plockar fram året efter för rättning. Och så fyller vi i en ny.



Gissa vem som vann 2018? Tjohooo!!! Jag vann överlägset! Nu vet jag inte om jag har bättre koll, är mer realistisk (positivt eller negativt) eller bara hade tur. Men vann gjorde jag! Om jag är tävlingsmänniska...? Nä, inte är jag väl det. Hrmph... Men det kan tänkas att jag kommer att pika maken under det kommande året med att JAG vann... Haha.






Med tanke på att vi slarvar bort mycket grejor under ett år, så är det ett under att jag lyckas spara våra gissningar. Eller inte alls. Jag lägger dem i den här mappen som sonen gjorde till mig för många många många år sen, och som Loppan sen fortsatte dekorera, också för många år sen. Den vårdar jag ömt och plockar fram varje år till advent och undan varje år när julpyntet åker ut. I mappen samlar jag, förutom den här quizen, önskelistor, recept och kvitton under hela december. Det där sistnämnda är jag dock något sämre på... Slarvade ju bort ett presentkortskvitto ifjol... 



Men, jag VANN! Haha, så fick jag sagt det igen! Och 2019 års gissningar är ifyllda och ligger nu i säkert förvar i mappen. Dock lär det bli liiiite svårare att vinna nästa år, eftersom vi verkar ha tippat väldigt lika denna gången...





Inga kommentarer: