måndag 5 februari 2024

Selfie - om TV

Hakar på en lista hos Klimakteriehäxan, som jag hittat till via Tankebubblor. Selfie på temat TV



Det programmet vill jag aldrig missa!

På Spåret. Min morfars favoritserie för en evighets evighets sen när Ingvar Oldsberg var programledare och jag fattade inte alls varför han var så fascinerad. Nu älskar jag det.

Det programmet borde verkligen läggas ner!

Robinson. Och Farmen. Vägrar titta på dem, men man kan ju inte undgå att läsa löpsedlarna och jag har väldigt svårt för intrigerna och elakheterna. 

Vågar jag sticka ut hakan och dissa Mellon...? Jag som varit en trogen mellotittare sen barnsben har gjort slut. Jag tittade inte i lördags och tänker inte titta på kommande delar heller. Tveksamt om jag kommer titta på Eurovision.

Det programmet glömmer jag aldrig!

Serier från barndomen: Hem till gården, Här är ditt liv med Lasse Holmkvist, barnprogrammet Fem myror är mer än fyra elefanter. Jullovsmorgon! Älskade stiga upp tidigt på jullovet och sitta i mörkret i doft av barrande gran och hyacinter titta på Scooby Doo. Sköna Söndag följde jag också troget. Jacob Dahlins program som jag just nu glömt namnet på. Oj vad det här väcker gamla tv-minnen. Härligt! Fast en hel del av dem hade man nog inte stått ut att titta på idag...

Den serien rekommenderar jag!

Här kommer en hel drös fördelat på lite olika genrer:

Modern family för humor

Succession för drama

Chernobyl för otäckt sanndrama

Project Runway för sömnadsinspiration

Husdrömmar för inrednings- och renoveringsinspiration

Years and years för dystopisk rysning

Trädgårdsmästarna för trädgårdsinspiration

Och allt brittiskt krim. Scrolla gärna HÄR så hittar du mina favoriter.

Den serien varnar jag för!

Kan inte komma på nån så här på rak arm. Skulle i så fall vara Farmen och Robinson, som sagt, om man som jag har svårt för elakheter och intriger.

Det "tv-ansiktet" borde få lite ledigt! 

Förlåt mig, men efter 800 tv-kristaller tycker jag att David Hellenius borde få lite ledigt. Och man borde ge nån annan en kristall. Pär Lernström till exempel. Behagligare programledare än Pär får man leta efter. Han är klockren i Kockarnas kamp och han bemöter ungdomarna i Idol på ett föredömligt sett. 


8 kommentarer:

Kina sa...

Åh vad många bra program du påminner mig om! Och jag håller helt med dig om att mobbing-programmen borde läggas ner! Men där tycker jag också att Idol ingår. Jag tror det är vid uttagningen till programmet som jag tittade någon gång, och juryn sa saker som skulle kunna knäcka vem som helst. Att ta ifrån en ung människa hela deras självkänsla är för bedrövligt. Men det kanske är uppgjort, för så elaka får man väl inte vara?! Mellon håller jag också med dig! De har ju dragit ut på det så att allt intresse går bort. Dessutom kan ju samma låtskrivare ha med massor med bidrag! Men det finns ju av/på-knappen som sagt! Ha en fin vecka!

Klimakteriehäxan sa...

Jättekul att läsa dina svar! Vi kan lägga ner Robinson, Farmen och Mello ihop du och jag ... På spåret är faktiskt ett måste trots att jag är rätt trött på frfr allt Kristian Luuk. Project Runway brukade jag gilla, finns det fortfarande?
Chernobyl var otroligt bra. Och otroligt läskig.
Men det är roligt med tv hur som helst!

Paula sa...

Mycket spännande du kom med som jag inte känner till. Flyttade till Sverige i slutet av 70-talet Men Dahlen minns jag allt. Mellon brukar jag titta på the grand finale, men inga deltävlingar, så tröttsamt. Project Runway gillade jag skarpt, såg många säsonger fast jag inte kan sy. Går det programmet fortfarande?Husdrömmar tittar jag på, igår var de här i Dalarna, kul att se den gamla släktgården!Visst har man blivit mer picky i takt med att kanalutbudet ökat, förr såg man ju nästan vad som helst på kvällarna. LinjärTV faller bort för mig numera, tittar bara på sport direkt. Kul att hitta en ny blogg också!

Nilla Tankebubblor sa...

Såg du du bilderna jag länkade till i mitt inlägg (tidningen Femina.) Så ung och söt Pär Lernström :-)
Farmen och Robinson såg jag nog bara första säsongen av.
Jacobs stege var väldigt bra artister och mycket nytänk. Det sändes 1985-88.
Det var kul när Renée gjorde Här är ditt liv (Vilket liv!) nyligen. Så bra alla de avsnitten!
...Jag kollar nog vidare på mello. Och Eurovision! Speciellt i år när det sänds från Sverige.



smile sa...

@kina - Men eller hur? Men jag tycker - tackålov - att klimatet blivit bättre i Idoljuryn jämfört med de första säsongerna. Apropå Mellon så undrar jag ibland vad vissa deltagare gör resten av året, när de inte är med i Mellon, för en del ser man bara där. År efter år. Eller så är det jag som har dålig koll. :-D

smile sa...

@klimakteriehäxan - Project runway dyker ibland upp på nån kanal när jag scrollar kanaler, då brukar jag fastna. :-D Hittade Great British Sewing Bee på nån kanal för ett tag sen, så nu är jag hooked på den. Nån BBC kanal.

smile sa...

@paula - Jag har också dålig koll på linjär TV, kollar nästan bara på play. Fast ibland scrollar jag igenom vårt programutbud och har jag tur råkar det sändas nåt gammalt avsnitt av Project runway och då blir jag fast. :-) Tror det är nån BBC-kanal som sänder The Great British Sewing Bee som också är kul.

smile sa...

@Nilla - Jag ser fram emot dina mellorecensioner. :-) Jacobs Stege var nydanade och lite provocerande på sin tid. Minns speciellt när Lena Ph och Sven Wollter var med... Skål, tamefan! :-D