måndag 26 juni 2023

Midsommar - gamla och nya traditioner


 


I´m back!


Jisses vad dagarna och veckorna rusar! Eller kanske inte, dagarna och veckorna är så fyllda med aktiviteter att det samtidigt känns som att det gått längre tid än vad det egentligen gjort. Som här på bloggen, till exempel. Känns som jag inte skrivit här på över en månad, men det är ju bara lite mer än vecka sen senaste inlägget. Skolavslutning som inte bara var skolavslutning, det var avslutning i 9an och det innebär numera (det var det inte på "min" tid) skolbal. Någon hade längtat i många år efter just det sistnämnda, och det var på håret att hon missade det, för naturligtvis slog en förkylning till bara några dagar före avslutning och bal. Men hon lyckades tillfälligt mota den så hon fick fira (och som de firade!) och istället blev första sommarlovsveckan en rejäl förkylningsvecka. 

Förkylningen har gått vidare i familjen (håll tummarna att jag håller mig frisk!) så vi har gått lite på halvfart här hemma. Eller det har ju inte jag gjort, jag har varit i full gång. Med att leverera enligt plan och enligt budget i mitt jobbprojekt (hurra! vi firade med tårta), vara iväg på intervjuer för eventuellt kommande uppdrag (perfekt tajming om det går vägen) och så har det ju varit midsommar och min födelsedag. Allt detta och lite till de senaste dagarna. Men nu är jag tillbaka här igen. 

Låt oss titta på hur vi firade midsommarafton. 




Pandemisommaren 2020 slutade vi vårt traditionella midsommarfirande och sen ifjol har vi nog en ny tradition. Vi tar tåget till den danska huvudstaden. 






Midsommarafton är en vanlig dag i Danmark, så alla affärer och restauranger och aktiviteter är öppna och tillgängliga. Eller vanlig dag kanske det inte är, för det är en studentfirardag i Köpenhamn. Stan är full av studentflak och nog sjutton firar man lite hårdare i Danmark än här hemma, för det såg livat ut. Dessutom verkar det som att den danska (köpenhamska?) studenttraditionen är att man åker runt på ett flak och stannar lite varstans, hoppar av, festar och åker vidare. Fyller på efterhand, så att säga. Hrm...













I vanlig ordning håller vi oss från de mest turistiga stråken (läs Ströget) när vi är i Köpenhamn.



'



Alternativ-midsommarlunch? Eller rättare sagt brunch.








En trevlig alternativ midsommar. Men jag erkänner, jag saknar lite traditionellt svenskt midsommarfirande, så det vete sjutton om vi gör om det här nästa år... 


1 kommentar:

Nilla Tankebubblor sa...

Så mycket kul du har haft för dig! (inte förkylningen).
Verkligen glad för din dotters skull! Hade ju varit så trist att missa balen...
Inte alls dumt med en alternativ midsommarhelg! eller i alla fall variation.