lördag 23 december 2017

Avbrott i frossandet









Efter allt frossande den senaste tiden och som ligger framför oss, fick det bli en viktväktarvänlig efterrätt idag, så här dan före dan. Det fanns jordgubbar i mataffären, men de såg inte så fräscha ut. Jag valde hallon och det smakade kalas det med. 






(bild och recept från viktvaktarna.se)



4 port.


3 st gelatinblad
1 st vaniljstång
1 dl mellanmjölk
1 msk socker
3 dl yoghurt 2 % vaniljyoghurt

150 g jordgubbar
1 mk florsocker
1 tsk kardemumma


Gör så här:


Lägg gelatinbladen i kallt vatten. 


Skrapa ur vaniljfröna och lägg i en kastrull tillsammans med mjölk och socker. Koka upp mjölken. 


Lägg i gelatinbladen och rör så att de löser sig. 


Låt mjölken svalna till fingervarmt. Blanda sedan med yoghurt.


Häll upp i glas och låt stål i kylen minst 2 timmar.


Skär jordgubbarna fint och blanda med socker och kardemumma. Lägg det på pannacottan och servera.




Inga kommentarer: