Det kan tänkas att jag ställde mig och rörde ihop den här kakan halv åtta på morgonen en helt vanlig jobbdag i början av november. En jobbdag på hemmakontoret.
Snabblagad som rackarns, så när arbetsdagen började klockan 08:00 stod det är en alldeles nygräddad saffranskaka i köket.
Och där stod den och frestade resten av arbetsdagen, tills den var dags att avnjutas. Som en AW-fika. Och som en försmak av jul.
Försvinnande god försmak. Den kommer jag absolut baka till jul.
1 ägg
1 dl strösocker
0,5 tsk bakpulver
1 pkt 0,5 g saffran
1,5 dl vetemjöl
100 g smör
nypa salt
pepparkakor
Gör så här:
1.
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret, vispa i saffranet och rör runt tills det lösts upp lite. Vispa samman socker och ägg, du behöver inte vispa det fluffigt, det räcker om du rör om det några varv.
2.
Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Vispa i det i äggsmeten.
3.
Häll i smöret också, rör runt till en jämn smet.
4.
Lägg i bakplåtspapper i en brödform. Häll i smeten, lägg på pepparkakor.
5.
Grädda i ca 10-15 minuter i nedre delen av ugnen. Kakan ska vara torr när du känner med sticka. Pudra med florsocker när du tagit ut den och den svalnat.
Receptet hittade jag HÄR.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar