tisdag 2 september 2008

Di do di dam dam, di do di dam dam, di do di dam dam do!*

Vem behöver speciell barnmusik när man kan skutta runt och sjunga till svenska klassiker som Siwan, Lillbabs, Alice Babs och Gunnar Wiklund? Om inte annat så får man ett gott skratt åt fantastiska låttexter. Vad sägs om; Hej, gamla nickedocka Som pysslar med att plocka gråa hår Hej ni som jämt är trötta Och trampar kring i nötta gamla skor När hela livet svänger Står ni och glor och hänger inte med Låtarna som ni klämmer fram Drar upp en massa damm Gå och göm dig Åke Tråk Ta ditt sura gäng och åk Håll er undan Ända tills ni lärt er le Och ser ni med Vad skön allt é En låt som tydligen tävlade i melodifestivalen 1968.
*Flickor bak i bilen var annars dotterns favorit. Di do di dam dam, di do di dam dam, di do di dam dam do!

1 kommentar:

♥ mamman i huset ♥ sa...

Verkar vara en skiva som mitt hushåll skulle behöva äga! Jag kan oftast bara en bit av refrängerna, men de sjunger jag däremot ganska så ofta och därför vore det ju skönt för omgivningen om jag lärde mig mer!

Snart ska jag titta på tv tills jag somnar, vilket kommer gå snabbt... Jäsp och go'natt!

Och du, stå på dig när det gäller tallrikshyllan till barnrummet: det är ju jättefint och praktiskt. Själv har vi böcker på tavellister, men där får det ju inte plats så mycket samt att det är en liten rasrisk...