torsdag 29 januari 2009

Vardagsstruktur eller bara tokigt?


Ikväll när barnen är nattade (förhoppningsvis i rimlig tid) är det storhandlingsdags för mig. Dags att fylla på matförrådet. Är det mer än jag som skriver handlelista efter ordningen jag hittar varorna i butiken?

Vi diskuterade det häromdagen på mitt jobb och det var lika många som gjorde som jag som det var folk som tyckte det var heltokigt. Behöver jag säga att de som gjorde som jag var mammor? Faktiskt en pappa också, när jag tänker efter. Vi var rörande eniga om att det var en självklarhet för att strukturera och underlätta vardagen.

Och när jag ändå erkänt det, kan jag lika bra erkänna att jag packar ner varorna i olika kassar beroende vart i köket eller huset de hör hemma. Frysvaror för sig, kylvaror för sig, hygienartiklar för sig, frukt och grönsaker för sig. Då vet jag precis vilka kassar som ska prioriteras in från bilen och på rätt plats, innan glassen smält eller mjölken blir ljummen.

Vardagsstruktur. Kallar jag det.

Nån mer än jag som gör så?

4 kommentarer:

♥ mamman i huset ♥ sa...

Vad tror du?
SJÄLVKLART!

Petra C sa...

Skriver listan i butiksordning gör jag om jag har tid. Det är min önskan att ha det så, särskilt om man ska storhandla. Fast oftast brukar jag bara grabba tag i listan och hasta iväg. Och då glömmer jag typ hälften. Fram för mer ordning! ;)

Packa kassarna så strukturerat som du behöver jag inte göra. Det går så superfort att få upp alla varor när man kommer hem eftersom lillminstingen i familjen hjälper till. Vare sig man vill eller inte :)

Cajsa sa...

Hmmm...näe inte jag, men jag har en väldigt strukturerad sambo! "Opposites attracts".

Mallas sa...

Japp, listan hamnar i "rätt" ordning. Därför gillar jag inte att handla i nya butiker som gör att hela proceduren tar mycket längre tid...