onsdag 21 september 2022

TV-tips från förkylningssoffan

 




Här i soffan framför TVn har jag tillbringat två dagar nu och jag lär nog befinna mig där även imorgon. Kanske med jobbdatorn på magen, om jag känner mig lite piggare. Annars fortsätter jag väl att roa mig med att titta på nåt lagom ansträngande på TVn. Som jag gjort de här två dagarna.

Jag har bl a betat av samtliga avsnitt av Tyst vittne som finns HÄR. Har slumrat till emellanåt och fått spola tillbaka, men ändå tagit mig igenom alla avsnitten från säsong 23. 

Jag har även sett en dokumentärserie som jag bara måste rekommendera. 






Den svenska dokusåpan som du hittar HÄR.

"Dokusåpor och reality-TV. Ingen annan genre har genererat mer uppståndelse eller trycksvärta. I Sverige började allt på riktigt när SVT lanserade Expedition Robison 1997. Sen följde Baren och Big Brother, Farmen och Paradise Hotel - och en lång rad andra, mer eller mindre framgångsrika format."
Källa: svtplay.se


Superintressant att se "behind the scenes". Inte minst den första Robinsonomgången. 

Jag har inte sett alla dokusåporna som avhandlas i de sex avsnitten, men man har ju inte kunnat undvika att läsa löpsedlar om en hel del av dem. Galet. Mest galet är nog att den första Robinsonomgången väckte sån uppmärksamhet för att man aldrig tidigare sett nåt sånt på TV. Så "oskyldigt" och nästan harmlöst, om man jämför med de dokusåpor som producerats sen dess. 



2 kommentarer:

Nilla Tankebubblor sa...

Krya på dig! Trevlig helg.

S sa...

Tack tack! Trevlig helg du med, Nilla!