onsdag 2 mars 2022

Verklighetsflykt


Sociala medier som bloggar och instagram visar mer eller mindre av verkligheten. Ibland mer eller mindre tillrättalagt. Eller visar mer eller mindre, punkt slut. Läser stora bloggar och kommentarer som är mer eller mindre... snälla? Det kan inte vara rätt alla gånger att göra rätt. Senaste veckan har det ventilerats, kommenterats och diskuterats en hel del i medierna, inte bara de sociala såna, om bloggande i det pågående världsläget. Kritik om influencers som bloggar på som vanligt, utan att ens kommentera världsläget. Kritik mot influencers som bloggat mer eller mindre smaklöst om världsläget.

Vart vill jag komma med det här? Jo, jag vill säga att jag tar helt avstånd från det smaklösa, men att jag samtidigt saknar verklighetsflykten som är det jag själv uppskattar i de sociala medierna. Jag vill inspireras, jag vill roas, jag vill skratta, jag vill känna igen... men jag känner inget behov av att precis allt måste inkluderas. Världsläget väljer jag att hålla koll på via andra kanaler. Inte här, i cyberrymden bland vårkläder, drömmar om kommande sommarprojekt i trädgårdar, loppisfynd, semmeltips, tips på streamade serier eller bilder på nån känd eller okänd bloggares vardagsutflykter. Det är ju därför jag är där! För att få lite lättsmält underhållning. Eller verklighetsflykt. Eller för att lättsmält förfasas över nåt, som egentligen inte är värt att förfasas över. Absolut inte i jämförelse med världläget. Men jag tror ni förstår vad jag menar.

Jag vet att det pågår otäcka saker i världen. Stort och smått. Långt bort, nära, väldigt nära, extremt nära. I stora världen och i den egna lilla världen. 

Men här, på min lilla blogg, väljer jag för närvarande att hålla det lite på avstånd. Och fokusera på det lilla vardagliga som ger mig positiva vibbar, precis som jag gjort de senaste femton åren här på min egen lilla okända blogg.

HÄR är förresten det absolut bästa inlägget jag hittills läst apropå detta. Lagom och balanserat. Och det lämnade mig med en varm känsla.


💓


Snart kommer det inlägg med mina reflektioner på senaste melloavsnittet här på bloggen. Och kanske tips om nån streamingserie. Och recept på nåt gott. Som om allt är som det alltid varit. Fast vi vet.



Inga kommentarer: