torsdag 3 februari 2022

Tre brittiska serietips


 

Dags för lite fler brittiska serietips. Januari är väl som skapt för att bara hänga i soffan och kolla på film och serier. Februari likaså. Så här kommer lite tips för dig som tänker fortsätta tillbringa mörka kvällar i tv-soffan. Eller om du missade att tillbringa januari i tv-soffan, så är det hög tid att ta igen det nu i februari.


Kommissarie Dalgliesh hittar du på Tv4 Play/Cmore.

En nyinspelning av en 70-talsklassiker baserad på P D James bästsäljande böcker om poeten och polisen Adam Dalgliesh. Utspelas fortfarande i sjuttiotalets England. Lite långsam, men mycket bra. 


Professor T hittar du också på Tv4 Play/Cmore

Handar om en lite udda Cambridgeprofessor som agerar rådgivare åt polisen i brottsutredningar som tycks vara omöjliga att lösa.


En brittisk skandal visas på svt play.

Ett drama baserat på sann historia från 60-talet. Handlar om en skilsmässotragedi och sexskandal mellan hertigen och hertiginnan av Argryll. Parets förhållande kraschade inför ett stort medieuppbåd och resultatet blev ett av de mest ökända, unika och brutala rättsfallen i Storbritannien under 1900-talet. Välspelat och vackert, men jag har lite lite svårt att inte se Claire Foy i rollen som hertiginnan. Den ligger väldigt nära hennes roll som drottning Elisabeth i The Queen... Men den är sevärd, så missa den för allt i världen inte! 



Inga kommentarer: