måndag 27 maj 2019

Inredningsproblem aka ilandsproblem




Alltså, det här med att det stora blågula varuhuset ibland byter leverantör för att hålla nere priserna. Jättebra. Men ibland innebär det också att de ändrar nån detalj för att det funkar bättre i den nya leverantörens produktion. Som t ex Billydörrarna för något år sen. Vi hade Billyhyllor och efter några år bestämde vi oss för att sätta dit glasdörrar. Inga problem, visst kunde man köpa separata glasdörrar. Men nu hade man bytt leverantör och flyttat hålen för gångjärnen. Vilket innebar att gamla hyllor och nya dörrar inte matchade. Såvida man inte borrade nya hål själv. Vilket vi fick göra. För 10 dörrar! Eftersom vi hade 5 Billyhyllor, som kräver 2 dörrar vardera.



Nu har det hänt igen. Inga Billyhyllor denna gången dock. Nope, idag handlade det om tavelramar. I hallen har vi två rader med likadana tavelramar. Samma färg och samma storlek. 5 tavlor på rad på ena sidan hallen och 5 på rad på andra sidan. En av dem råkade hamna i golvet häromdagen. Och den gick så klart sönder.  Bara att byta ut. Inga problem, just den tavelramsserien är en klassiker på varuhuset. Har funnits hur länge som helst. 


Men numera förmodligen tillverkade av en annan leverantör. För just det måttet som mina 9 andra tavlor har, finns inte längre att köpa! Amen, alltså! Måste jag köpa 10 nya ramar för att 1 gick sönder?!! Suck.


Alternativt får jag bryta av med en helt annorlunda ram...


Veckans i-landsproblem, jag vet. Men ändå...



Inga kommentarer: