måndag 14 maj 2018

Smarrigt somrigt skafferirens






Ikväll blev det skafferi-rens till kvällsmat. Helt oplanerat blev det en måltid av vad jag hittade i kyl oc skafferi. Och himmel så gott det blev! 



Inte ofta det händer, men jag lyckades få till tomatsåsen perfekt balanserad. Utan recept, jag bara blandade till lite som jag hade hemma. Det blev krossade tomater, som jag mixade och sen värmde jag dem med en kycklingbuljongtärning, lite strösocker, flingsalt, oregano, pressad vitlök och balsamicovinäger. Inga mått, jag bara tog lite på känn. 



Blandade med pasta och till det gjorde jag en capresevariant på klyftade körsbärstomater, halverade små minimozzarellekulor, strimlad lök, skivade svarta oliver, flingsalt, balsamicokräm och färsk basilika. 


Alltså himmelskt gott! 
Och alldeles perfekt sommarmat.



Inga kommentarer: