måndag 17 april 2017

Påskutflykt med seg servering och spring i benenBlev det nån utflykt i påsk? Jodå, visst blev det så. När vi vaknade till julväder på påskafton var vi glada att vi hade valt att tillbringa långfredagen med en liten utflykt. Det var visserligen lite kalla vindar, men ändå ok väder att tillbringa några timmar utomhus i. 


Vi tog en liten sväng till Österlen.
Även om det var soligt så var det lite för kallt att fika utomhus (tur det, eftersom vi glömde att packa picknickkorgen...), så det fick bli en fika inomhus på ett litet fik med fantastiskt goda kardemummabullar, garanterat bakade med både mängder av kärlek och smör. Men serveringen var av det något långsamma slaget, kan man säga. Himmel vilken seg servering. Det. Tog. Tid. Att. Få. Sin. Beställning. Och. Att. Få. Betala. Ni vet, när det känns som att allting går i ultrarapid. Men visst, varför stressa fram fika. Att kaffet hinner kallna innan man får fikabrödet är väl sekundärt. Hrm... Nåja, gott var det. Så det var värt besöket.
Österlen är i påsktid fullt av konstnärshem som har öppet hus och stockholmare  besökare som kommer dit för att titta på eller köpa konst, vad vet jag, och förmodligen för att öppna upp sina sommarhem. Vi gav upp efter ett konstbesök, någon hade spring i benen, så vi körde till Sandhammaren istället och gjorde ett strandbesök.Spring i benen botar man bäst med att springa uppför sanddynerna.
Och sprang gjorde hon. Ser ni henne? 
När man känner våren i kroppen. 
Och nyfikenhet på hur varmt - eller snarare kallt - vattnet är.
Nej, det var inte vi som byggde sandslottet.
Men väl den här påskhälsningen. Inga kommentarer: