Som traditionen bjuder, blir det mycket godsaker i juletid. Har ett antal recept som jag brukar baka eller tillaga. I år har jag dock inte gjort nåt pepparkakshus. De senaste åren har jag gjort pepparkakshus i form av ett litet växthus, men i år hoppade jag. Loppan däremot ville göra ett eget hus och det blev en köpesats.
Jag tror jag låter henne göra husen fortsättningsvis. Urgulligt, ju.
Jag har bakat istället. Jag har gjort en variant av finska pinnar med bittermandel och hackad pistage. Jag tror jag får äta dem själv, för jag råkade få i extra mycket bittermandel och det är bara jag i familjen som är förtjust i bittermandel.
Algoritmerna på instagram har visat Baktankarmedbobs saffransmorotskaka var och varannan dag ett bra tag. Till slut gav jag efter och kunde inte låta bli att testa receptet.
Gott, men det var galet mycket frosting... Tror dessutom att jag föredrar morotskaka utan saffran. Men det var kul att ha testat receptet.
Rocky road är ett givet recept. Jag gör med choklad, dumle, jordnötter och minimarschmallows. Varit lite sugen att göra en variant med pistagenötter och salta mandlar, men familjens ungdomar röstade ner mig.
Jag gjorde några pepparkakspraliner istället. Efter det HÄR receptet.








4 kommentarer:
God fortsättning!
Så mycket gott du/ni hann med att baka! Det lät gott med saffransmorotskaka, men din varning om mycket frosting tar jag till mig.
Så gott med alla julkakor!! :) Pepparkakshus har jag aldrig bakat ... Önskar god fortsättning!!
Kanske kombon med allt annat gott man får i sig i juletid, annars gillar jag morotskaka med massor av frosting. Har du testat Monica Ahlbergs Rosendalsrecept? Supergott! https://smilelagarmat.blogspot.com/2012/03/rosendahls-morotskaka.html , jag brukar byta ut citron mot lime i frostingen. :-) GOD fortsättning på julen, Matilda!
Här kommer lite inspiration inför nästa jul, om du inte vill passa på att premiärbaka inför nyår. :-) https://smilebloggar.blogspot.com/search?q=pepparkakshus
Skicka en kommentar