Testade ett nytt recept på scones som åkte direkt ner i magen och direkt in HÄR bland mina favoritrecept. Hittade receptet HÄR på instragram. Hur ska jag kunna dra ner på instragramscrollandet när det faktiskt finns godbitar att hitta där..? I detta fallet godbitar bokstavligen.
3 dl gräddfil
1 kuvert (0,5 g) saffran
7-8 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 msk smör
1 ägg till pensling
Till servering:
Naturell färskost
Blåbärssylt
eller vad man nu vill ha som topping på sina scones. Smör? Ost? Fikonmarmelad? Whatever.
Gör så här:
1.
Värm ugnen till 250 grader.
2.
Koka upp gräddfil och saffran. Låt svalna.
3.
Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker i en bunke.
4.
Finfördela smöret i mjölet. Rör i gräddfilen och arbeta ihop till en deg.
5.
Gör ca 12 st bullar. Om man vill kan man platta ut degen till en 2 cm tjock platta på mjölad bänk och ta ut rundlar med ett litet glas, ca 6 cm i diameter. Det skippade jag. Jag rullade 12 bullar på fri hand och tryckte till dem på plåten.
6.
Nagga med gaffel och pensla med vispat ägg.
7.
Grädda i 250 grader i ca 8-10 min.


Inga kommentarer:
Skicka en kommentar