söndag 14 december 2025

Saffransscones

Testade ett nytt recept på scones som åkte direkt ner i magen och direkt in HÄR bland mina favoritrecept. Hittade receptet HÄR på instragram. Hur ska jag kunna dra ner på instragramscrollandet när det faktiskt finns godbitar att hitta där..? I detta fallet godbitar bokstavligen. 



3 dl gräddfil

1 kuvert (0,5 g) saffran
7-8 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 msk smör
1 ägg till pensling

Till servering:
Naturell färskost
Blåbärssylt

eller vad man nu vill ha som topping på sina scones. Smör? Ost? Fikonmarmelad? Whatever. 


Gör så här:


1.

Värm ugnen till 250 grader.


2.

Koka upp gräddfil och saffran. Låt svalna.


3.

Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker i en bunke.


4.

Finfördela smöret i mjölet. Rör i gräddfilen och arbeta ihop till en deg.


5.

Gör ca 12 st bullar. Om man vill kan man platta ut degen till en 2 cm tjock platta på mjölad bänk och ta ut rundlar med ett litet glas, ca 6 cm i diameter. Det skippade jag. Jag rullade 12 bullar på fri hand och tryckte till dem på plåten. 


6.

Nagga med gaffel och pensla med vispat ägg.


7.

Grädda i 250 grader i ca 8-10 min.



Inga kommentarer: