torsdag 11 juli 2024

Österlen - trädgårdsinspiration, rostig butik och blåa trästolar

Har en lång bucketlista på utflykter i min mobil. Häromdagen började vi beta av, men hittade samtidigt nya pärlor, som inte stått på min lista, det var en slump att vi stannade till. 





De här skyltarna gjorde att vi stannade till. 



Låt oss börja med att titta på trädgårdsbilderna. 





Ungefär så här långt in i trädgården var jag på väg att backa ut igen. Kändes som vi gick in i en privat trädgård. Men vi backade aldrig, för där på balkongen till vänster i bild dök det upp en äldre dansk man som välkomnade oss och berättade att vi var mer än välkomna in i trädgården. Han beskrev trädgården som hans hustrus verk och att hans verk befann sig i en litet galleri i trädgården. 
















Tror jag gick tre varv runt i den fantastiska trädgården. Superinspirerande. Men jag ser nu att det var svårt att fånga känslan i bild. 






Självklart besökte vi även galleriet. 






Innanför dörren bjöds det på sprit. Både till händerna och till halsen. Vi avstod bägge.

















Väl ute igen, tog jag ytterligare en sväng i trädgården.




Bredvid trädgården hittade vi det här. Rostig butik. Superfina rostiga trädgårdsmöbler och dekorationer. 

Missade helt att fotografera i ett annat hus på samma väg. Fastnade i en diskussion med konstnären som huserade det. Stora färgglada tavlor, men det var en liten trästol som fascinerade mig. Eller liten och liten, den fanns både i dekorationsstorlek (20 cm) typ och i full size. Önskar jag fotograferat den och önskar jag haft plats för full sizevarianten... 


Slutar inlägget här, men utflykten fortsatte. På min bucketlist stod en loppis och den gick inte av för hackor. Visar i eget inlägg.


Inga kommentarer: