onsdag 22 maj 2024

Dokumentärtips!

 


Tittade på en dokumentär när vi satt på tåget till huvudstaden i fredags.

THE GREATEST NIGHT IN POP som finns på Netflix. 

Den 28 januari 1985 samlades dussintals av den tidens mest populära musiker i Los Angeles för att spela in en välgörenhetssingel för afrikansk svälthjälp. Låten We are the world skrevs av Michael Jackson och Lionel Richie och bland artisterna fanns, förutom Michael Jackson och Lionel Richie, stjärnorna Tina Turner, Bob Dylan, Diana Ross, Bruce Springsteen, Harry Belafonte och många många fler. 

Jag satt på tåget och tittade och log och grät omvartannat. Den gick rakt in i hjärtat på mig. Att se alla dessa storstjärnor lämna sina egon utanför och peppa och supporta varandra. Nervösa och starstruck. Jag såg dessutom så mycket ledarskap och projektledning i den. Utmaningarna att samla en grupp, att få alla motiverade och engagerade, hantering av olika viljor, att enas kring ett mål och vikten av att börja ett projekt med att vara tydlig med varför man gör det man ska göra. Med mera med mera. Jag såg så många lager i dokumentären. 

Oavsett om du är intresserad av ledarskap och projektledning eller ej, så är det en mycket sevärd dokumentär. Rekommenderas varmt.


Inga kommentarer: