söndag 30 juli 2023

När vi tog oss via Tyskland och Österrike på väg till Italien

Nu har vi varit hemma en vecka sen vårt Italienäventyr. Hög tid att titta på lite bilder. Vi hade hyrt hus med pool en vecka i Toscana i Italien och körde bil dit, med två stopp på vägen ner. En natt i Tyskland och två nätter i Österrike. Alldeles underbart lyxigt. Det blev som två semestrar i en och inte bara en lång transportsträcka till målet. 





Första natten tillbringade vi i tyska Halle, som ligger ca 35 km nordväst om Leipzig. Kom dit sent på eftermiddagen så vi hann inte se så mycket av staden. För vi skulle i säng tidigt för att komma upp tidigt och köra vidare till nästa anhalt, där vi tänkte tillbringa två nätter. Målet var Neustift i Österrike. 





Två nätter som vi tillbringade i ett jätteGULLigt (haha) pensionat som hette Gulla. 





Två rum och kök hade vi. På ett pensionat som hette Gulla. Jag är gammal nog att inte kunna låta bli att sjunga den HÄR. Hehe. Förutom två rum och kök, hade vi en stor balkong med fantastisk utsikt över alplandskapet. Den fantastiska utsikten bjöd även på kusligt (men vackert) åskväder. 







Härligt att sova med så här stora panoramafönster när man har fantastisk utsikt utanför fönstren. 

Vi hade tänkt ta oss upp till glaciären Stubaital Gletscher, men väderleksprognoserna var inte helt lovande, med tanke på att det åskade på natten och vi vaknade till regn. Vi körde in till närliggande Innsbruck istället. Innsbruck är en österrikisk ort som stod värld för vinter-OS både 1964 och 1976.






Men unge herrn i familjen hade siktet inställt på nåt annat än vintersporter. Han hade nämligen full koll på att det fanns ett torg som var känt för att vara ett perfekt skejtspot, även om det inte är byggt för just det syftet. Men han hade läst på att det var ok att skejta där.






Men tyvärr så regnade det ju... 

Vi kollade väderappen och det såg lovande ut. Det skulle bli uppehållsväder nån timme senare, så vi tog en sväng på stan så länge. 











Kolla! Väderappen levererade och det blev uppehållsväder och skejtboardbrädan hämtades från bilen. 






Skejtspotet fick högsta betyg och han som längtat efter uppehållsvädret hade svårt att slita sig därifrån. Men vi hade en aktivitet till på vår lista. Vi skulle ta oss upp ca 3000 meter över havet. Till glaciären Stubaital Gletzer. 






Som ett star warsskepp såg kabinbanan ut som tog oss nästan hela vägen upp på 3210 m.ö.h. En lite mindre lift tar en de sista hundra metrarna upp. 









Kunde inte låta bli att tänka på Elitstyrkan som gick på TV för ett tag sedan, där elitstyrkedeltagarna fick hänga i rep under en liknande kabinbana... Läskigt. Vi höll oss på insidan. 








Massor av bilder, svårt att fånga känslan och upplevelsen på bild. 









Lagom tills att vi tog oss ner på fast mark igen kom regnet tillbaka. Tillbaka vill även vi komma, för både Neustift och Stubaital är väl värt fler besök. Fast jag tror att far i huset vill återkomma för att åka skidor och unge herrn vill återkomma för att skejta. Hela familjen återvänder mer än gärna till söta lilla Gulla-pensionatet. 

Även om vi trivdes bra i Österrike, var vi efter tre dagar på resande fot superpepp på att ta oss vidare till lite varmare breddgrader. Vi hade grym längtan till Italien. Men det kommer i eget inlägg. 



1 kommentar:

Matilda sa...

Wow vilken linbana! Och vilket fynd till pensionat :)