lördag 25 mars 2023

Fredagslista på en lördagsmorgon och trappstatus

 

Om man somnar halvvägs igenom Bäst i test på fredagskvällen, får man göra sin fredagslista på lördagsmorgonen istället. Samtidigt som man tittar på Bäst i test på play. 

Den här gången blev det en lista med det något udda temat Random google.




1. Vilken är den bästa konsert du varit på?

Robbie Williams på Ullevi 2006! Tätt följt av den HÄR.

2. Bäddar du sängen på morgonen?

De vardagsmorgnar jag åker till kontoret gör jag det inte. För då hade jag väckt maken, som inte behöver stiga upp lika tidigt som jag. Jobbar jag hemifrån så ja. Och på helgerna absolut. Bädda sängen som i att fluffa kuddar och täcke och lägga det på plats. Absolut inget överkast! Om maken hinner före och bädda kan det hända att jag fluffar om. Nej, jag är ingen kontrollfreak jag inte... Hrm...

3. Vilken årstid är din favorit?

Alla som inte är vinter. Jag. Hatar. Vintern! Januari, februari och mars är mardrömsmånader. Jag kan ha lite svårt för augusti också. Augusti är en lite sorglig månad. När man känner att sommaren är på väg att ta slut. Även om jag älskar hösten, så är augusti lite lite jobbig. 

4. Hur för du anteckningar?

Helst med papper och penna. Jag har en analog privat kalender. Jag har huset fullt av att-göra-listor. Analoga sådana. Har taggat ner lite på sistone, men det beror nog mest på att jag har så mycket att göra så att hinna skriva ner allt jag ska göra inte hinns med... 

Jag har en massa digitala listor i mobilen. Filmer och tv-serier jag vill se, böcker jag vill läsa, sånt jag måste ha tillgängligt nånstans men som jag nog inte borde skriva i mobilen men gör ändå, som koden till kontoret... jag erkänner, men det kan vara så. Men jag skriver så klart inte vart koden går, bara numret. Så himla dumt! Inser jag nu. Hrm... Får hitta på ett bättre sätt. 

5. Vad har funnits längst på din nuvarande att-göra-lista?

Tavla i trapphuset. Och vet ni, den har kommit upp! Förra helgen. Jag är så lycklig. Mitt i trappmålningen fick vi feeling och fick äntligen upp tavlan. Som dröjt typ 8-9 år, jo det är sant! Men vi har inbillat oss att spiket skulle så högt upp att det var svårt att nå utan en stege och att ställa en stege mitt i en trappa...ja ni fattar. Det blir aldrig av. Men det har länge funnits på min att-göra-lista. Men inte längre. Fatta lyckan! Och vi gjorde det utan stege, det var bara att sträcka sig lite. *himlar med ögonen*.

 När vi ändå är inne på ämnet, så kanske ni undrar hur det gått med trappan? Well... det går väl så där. Det finns ju så mycket annat som ska hinnas med i livet, som sagt, så tidsluckorna att måla har inte blivit jättemånga. Eller jättelånga. Men det tar sig. Alla vangstycken (sidodelar) och räcken är färdigmålade. Alla trappstegen är målade på undersidan. Och tre av trappstegen är målade på översidan. Tio trappsteg kvar. Gånger 3, eftersom jag målar tre lager. 




Kanske skulle behålla den så här? Vartannat trappsteg vitt och vartannat grått. Njae, grå ska den bli!


Nu ska jag strax sätta igång, klar med fredagslistan och tittat färdigt på Bäst i test så nu har jag inga ursäkter. Håll tummarna för mig, mitt mål är att trappan ska bli klar denna helgen. 



2 kommentarer:

Nilla Tankebubblor sa...

Som jag skrattade åt Bäst i test igår! Nikki!
Synd att svt inte kan ha det kvar. Men en reklam-kanal tar över...

Vilka härliga konserter du varit på!

Trappan ser ut att bli jättefin och man blir ju nyfiken på tavlan nu! :-)

smile sa...

@nilla - Ja, trist att svt inte kan behålla sina populära program. Men måste vara kul för Babben och David som säkert kunnat löneförhandla rejält... :-D. Bildbevis kommer, på tavla och trappa.