Så här såg min variant ut! Om du klickar på den röda texten under bilden på Jennie ovan så kommer du till instagramfilmklippet där Jennie lagar rätten. Min blev lite blekare än hennes, men gott var det. Riktigt gott!
Här har du receptet till en portion:
5 cm purjolök tunt skivad
1 vitlöksklyfta, riven
1 tsk riven ingefära
1 msk koreanska chiliflakes (eller 50/50 paprikapulver och vanliga chiliflakes)
2 msk neutral rapsolja
2 msk japansk soja
1 msk svart risvinäger eller balsamvinäger
2 tsk sesamolja
ev 1 nypa strösocker
100 g vetenudlar
0,5 broccoli i små buketter
Gör så här:
1.
Lägg purjo, vitlök, ingegära och chiliflakes i en stor skål. Värm rapsoljan tills den nästan ryker, häll sedan försiktigt över kryddorna i skålen, så det fräser lite och kryddorna tillagas.
2.
Tillsätt soja, vinäger, sesamolja och ev en nypa socker. Rör runt.
3.
Koka nudlar och broccoli, häll av vattnet och lägg i skålen.
Rör runt och njut.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar