tisdag 27 november 2018

Brunch, födelsedagsfirande och grönkål






Finns det nåt godare än brunch?






Bilder från söndagens brunchkalas när vi firade svågern och barnens äldsta kusin. 






Upp till vänster bilden skymtar en paj som jag bad svägerskan om att få recept på. Och naturligtvis delar jag vidare här:





Lägg 6 ark filodeg, lite smör mellan lagren i en smord pajform.
Fräs upp 1 lök i skivor tillsammans med 150 g grönkål. Salta och peppra, låt kålen bli mjuk.
Lägg lök- och grönkålsblandningen på filodegen, smula över 150 g mögelost. Gör en äggstanning på 4 ägg, 3 dl mjölk, 1 dl grädde och 2 dl riven ost, salt och peppar. 

175 grader, 30-40 min.


Maria hälsar att det går precis lika bra att göra pajen med vanlig pajdeg istället för filodeg.




Inga kommentarer: