onsdag 20 augusti 2014

Etta, sexa, skolstart

Igår åt vi tårta. För att fira skolstarten. Och för att fira ett lyckat sommarlov.City Gross hade bakat tårtan och jag pimpat den, dagen till ära.
Det var två glada och förväntansfulla barn som vant poserade i hallen på väg till skolan på morgonen. Jisses, det har blivit en del såna här bilder nu. Och vad de vuxit, barnen!
Storebror och Lillasyster, samma skola. En i ettan och en i sexan. 
Jisses. Som sagt.
Efter gemensamt upprop i gympasalen gick storebror ensam till sitt klassrum medan jag följde Loppan till hennes. Man önskar att man kunde kloona sig, för jag hade velat vara på bägge ställena. För faktiskt, det är ingen som tycker det är konstigt att föräldrarna följer med. Inte ens i sexan. 

Men som sagt, Loppan började i ettan så jag följde med henne.
Det är ju en speciell dag. Första dagen i ettan.


13 förväntansfulla barn lyssnade andäktigt när fröken berättade om skolplikt och vad det innebär att börja skolan "på riktigt".
Schema delades ut och de som var läskunniga fick hjälpa till att läsa upp vilka ämnen det stod i respektive ruta. Matematik, Svenska, NO, Idrott, Musik...  
Och i varje barns fack låg det en liten nalle. I olika form, färg och storlek.
Nallarna ska bo på skolan och användas i undervisningen. Och gossas med, så klart.
Gissa om de gjorde succé.
Det var en lyckad skolstartsdag och det var inte helt lätt att övertala den färska ettan att gå hem efter skolans slut. 

Men på kvällen ville hon inte riktigt hålla med om att hon hade börjat skolan. "Nä, det är inte på riktigt än! Inte förrän jag fått läxa!"


1 kommentar:

Gottegrisen sa...

Oj, 13 barn i klassen!! Vår förstaklickare har 24 klasskompisar!!!