lördag 10 augusti 2013

Mitt bästa Köpenhamnstips

När jag var liten åkte man till Köpenhamn och åt danska röde pölser. Och drack citronvand eller Jolly cola. Och så köpte man en massa godis med sig hem. All dansk valuta (en massa mynt) man hade kvar när man åkte hem gick åt på båten hem och då köpte man toblerone choklad, Hollandske drops lakrits och plåtburkar med smörkarameller och färgglada karameller. 

Idag äter jag inga danska pölser. Jag dricker inte heller citronvand och Jolly cola. Jag åker inte heller båt, antingen kör vi bil eller åker tåg. Toblerone däremot, kan tänkas att jag äter. Men nästan aldrig när jag är i Köpenhamn. Och Hollandske drops och karameller har jag inte ätit sen jag var liten, för många många år sen. 

Men jag åker fortfarande till Köpenhamn. Väldigt gärna. Och faktiskt, så är mina Köpenhamnsbesök fortfarande förknippade med nåt ätbart. För maken och jag har hittat ett favoritställe som är ett måste vid ett besök i Köpenhamn. Jag skulle faktiskt kunna åka dit enbart för att besöka det här stället. 





Ett bokcafé!




Som serverar den allra godaste brunchen jag nånsin ätit. Himmelskt god. Och miljön går inte av för hackor den heller. 




Pannkaka, sylt, två sorters ost, äggröra, bacon, prinskorvar, lax, skinka och melon, färsk ananas, apelsin och vattenmelon, två sorters bröd och tjock härlig yoghurt med sirap, müsli och färska bär. Och så juice eller smoothie till det. För en dansk hundralapp. 

Jag lovar, äter man detta till brunch behöver man inte äta kvällsmat förrän sent sent på kvällen. Man står sig bra på detta.




Baraföratt var jag tvungen att testa den vegetariska varianten. Inga korvar, inget bacon och ingen lax. Istället fick jag grillad getost och en skål med hummus. I övrigt samma ingredienser som den "almindeliga" brunchen.

Jag dör så gott!




Mmmm... jag försökte övertala maken om att vi skulle sitta kvar hela dagen. Mätt och belåten och trött. Det gjorde vi så klart inte, men vi satt kvar länge. 




Sa jag att det är ett bokcafé? Det är det, men man får inte lov att röra böckerna i bokhyllorna.




Nix pille! Vilket roligt uttryck. Fast Manden i kaelderen låter kusligt. Eller det låter som en boktitel! Eller filmtitel. Manden i kaelderen. Huvva.

Om du är sugen på att antingen äta dig lycklig på brunch eller träffa manden i kaelderen, så har du mer information här

Jag lovar, du blir inte besviken. Det smager dejligt! 


Inga kommentarer: