tisdag 12 december 2023

Ugly Christmas sweater - my way

Idag var det julfest på kontoret. Glögg och pepparkakor och programledningen gick Luciatåg, med nästan bara manliga deltagare, Lucia, tärnor och tomtar. (Programledning, bara män... suck, så himla trist 2023). 

För oss som inte var med i Luciatåget var det dress code ugly Christmas sweater. Inte jättemånga som hade klätt sig enligt koden, och om man ska vara petig inte jag heller. För jag hade ingen sweater. Och det jag hade på mig var inte heller ugly, om jag får säga det själv. Det tyckte inte heller mina kollegor, som var djupt imponerade. Men det var Christmas. 

Minns ni att jag hade vilda idéer för ett tag sedan? Jag tänkte att jag skulle kunna tillverka min egen tröja. Sy en tröja av julgrytlappar. Eller av virkade juldukar. Eller av helt vanliga bomullsjuldukar. Jag valde ett av alternativen. Eller jag gjorde två varianter av ett och samma alternativ. 





Det här var den första julduken jag satte sax och symaskin i. 






Så här blev resultatet.

Familjen tyckte inte alls den var ugly och jag tyckte den var lite för seriös. Jag ville ju ha en kul topp, som det skulle framgå att det var en julduk som satt livet till. 

Så sprang jag på exakt rätt tyg på loppis. En riktigt traditionell julduk med tomtar. 






Känns den igen? För mig är det barndomsjul. 






Tadaaa! Min alldeles egna fulsnygga jultopp. Jag tycker den är jättesöt. 


Nästan så jag blir sugen på att ge mig på fler juldukar... 


2 kommentarer:

Matilda sa...

Wow! Vilken kul och fin tröja! Jag är grymt imponerad att du kom på idén och satte den i verket :)

smile sa...

Tack @Matilda! Det var riktigt kul, jag är sugen på att sy fler. :-D