lördag 23 december 2023

Två julpranks - ett som failed och ett som var oavsiktligt

Har förstått att det här med Nissebus blivit en stor grej i småbarnsfamiljer. Att man har en julnissefigur som varje morgon överraskar barnen med att ha gjort nåt bus, som att vält ut ett mjölpaket, dragit ut en hel toarulle eller nåt. Nu är vi långt förbi den fasen, då vi inte har några småbarn i familjen sen många år tillbaka, men vi har en mamma i familjen som gärna busar. Hehe. 

Alltså tänkte jag göra min variant av ett Nissebus. Jag tänkte att jag skulle låta en liten prydnadstomte flytta mellan oväntade ställen. Kylskåpet, brödlådan, skolådan, badrumsskåpet osv... ja ni fattar. 

Men... eh... kan jag skylla på att det är ett bus som inte funkar på ungdomar och vuxen make? Ingen, absolut ingen kommenterade. Så skämtet föll lite platt. 

Nåja. Jag får istället glädja mig åt nåt annat, som inte var tänkt som ett prank, men som blev ett sorts sådant ändå. 

Det snöade hos oss igår. Natten innan hade det stormat och en av mina ljuslyktor i trädgården hade blåst omkull. Jag smet ut och satte den på plats, vilket gjorde att det blev fotsteg i snön utanför vår altandörr. Till saken hör att jag är lite nojig när det väl snöar hos oss, att jag inte vill att nån går ut och "förstör" snön utanför dörren, så vi är inte vana vid fotsteg i snön på altangolvet. Galet, det förstår jag nu när jag läser vad jag själv skriver, men ja, sån är jag. Vi får snö så sällan och att titta ut på helt orörd snö är magiskt, tycker jag. 

Så vad var det som blev ett prank?

Jo, minen på maken när vi sitter vid matbordet på kvällen och han tittar ut i trädgården och ser att det är fotsteg utanför dörren. Gissar att det under en tusendels sekund gick potentiella inbrottstjuvar eller nåt i huvudet på honom. 

Haha, det säger mer om hur nojig jag är med att inte göra fotsteg i snön än att maken är lättskrämd. 



Inga kommentarer: