onsdag 27 december 2023

Julafton 2023, jul i vårt hus och julvärdsrecension





Julafton 2023 och jul i vårt hus.

Den där brasan på TV-skärmen har hållit mig sällskap alla hemmajobbardagar under december och självklart höll den oss sällskap även på julafton. I brist på "riktig" brasa...






I vår familj får alla varsin julstrumpa. Stor som liten.












Vid lunchtid dukades det upp en massa godsaker i köket. 

(Note to self, nästa år vänder vi på menyn och börjar lite matigare vid lunchtid och tar fika på kvällen)







Om julen inte är jätteröd hemma hos oss så är julafton absolut lite röd. 






Natten till julafton smygs det även inte lite jultomtepynt. Det hör liksom till. De här minns jag från min barndom. Kan tänkas att det är liten jag som är skyldig till att tofsen saknas på en av tomtarna...






En Mini-me kan vara skyldig till att en av de vise männen är ihoplimmad.
Bägge brotten är dock sen länge preskriberade och jag tycker skavankerna är lite charmiga.






Självklart tittar vi på Kalle och spelar julklappsspelet. Nytt för i år var en variant av det HÄR spelet jag tipsades om på instagram. Det var kul, det gör vi gärna om. 








Efter Kalle, spelande och julklappsutdelning var det dags att äta igen, även om ingen var direkt jättehungrig. Som sagt, nästa år vänder jag på menyn. 






Vänder. Inte ändrar.


Apropå ändrar. Måste bara kommentera årets julvärd. Har läst att han gjorde succé och egentligen kanske jag inte ska uttala mig, eftersom jag bara tittade fem minuter, strax före Kalle. Men är det bara jag som har svårt att se komiker i seriösa roller? Förlåt, men under den lilla stund jag tittade hade jag lite svårt att inte vänta på att han skulle skoja till det. Men det gläder mig att han gjorde succé. Att de som tittar längre och mer engagerat än jag blir nöjda, det gör mig glad. Rollen som julaftonsvärd fyller en viktig funktion.



Inga kommentarer: