söndag 3 december 2023

1 december - julmarknad och kultur

 




Snö är alltid magisk, men ännu mer magisk om den kommer i adventstid. (Och sen helst håller sig kvar hela julen, men det återstår att se). I helgen har det varit en drös julmarknader i mitt närområde. Vi besökte den största i fredagskväll. 










Vi började med en fikapaus innan vi gick in i julmarknadsområdet. Kan tänka att maken blev lite nervös när jag beundrade julpiffet på kondiset. Jag kan ha antytt där och då att jag blev lite sugen på att måla på våra fönster och hänga pepparkakor i våra tak. 






Om ni aldrig varit Lund måste ni ta er dit. Så mycket vackra byggnader.






I juletid måste ni hit. Eller hit ska man ta sig närsomhelst på året, men julmarknaden är nåt alldeles extra. Inte minst när det snöar. 






Låt oss titta på lite bilder. 





















En drös bilder som visar en liten del av julmarknaden. En massa hantverksstånd, utomhus och inomhus, mat och tjusigheter. Och väldigt mycket folk, men som vanligt försökte jag rikta mobilkameran bort från folkmassorna. Inte helt lätt. 


Men om man vill ha lite paus från folk kan man med fördel besöka några av de fina utställningarna i de många kulturhistoriska byggnaderna på området. Det var magiskt att gå utomhus och njuta julbelysning och det var magiskt att besöka utställningar och gå helt ensamma genom utställningslokalerna, bara maken och jag. Men det var nog en tillfällighet att vi lyckades besöka utställningarna ensamma. Det var mycket folk på hela området och det brukar vara folk överallt. Men de flesta besökarna i fredags var nog mest julpeppade och inte så sugna på att kolla på textilier, fina klänningar, konst och skulpturer. 






Men vi kunde så klart inte låta bli.













Älskade hela den delen av utställningen. 






De här collagen fastnade jag länge framför. 






Men alltså bara kolla. 







What´s not to love?








Maaagiska lokaler. Ni måste bara hit! 






Vi hann ta oss igenom ett par andra utställningar när vi var där, men jag nöjer mig med de här fotona.







Snö och julbelysning, ljuvligt.






Ljuvligt var det också att avsluta kvällen med de här. 



1 kommentar:

Nilla Tankebubblor sa...

Vilken fin utflykt! Fint att få se.