Har ni också nån gång testat laga ett nytt recept och halvvägs igenom matlagningen tänkt: Hoppas det är gott så det är värt besväret. För att det är ett meckigt recept. Men samtidigt som man tänker att man hoppas det är gott, så hoppas man även att det inte tillräckligt gott för att vara värt att äta fler gånger. Just för att det är meckigt att laga.
Jag har precis lagat ett sånt recept.
Tyvärr tyckte familjen att det var gott, så jag lär väl få laga det fler gånger.
Har ni testat? Egentligen superenkelt recept, men det var meckigt för att jag stekte i omgångar. Ville inte ha för mycket korv i stekpannan åt gången, eftersom jag ville att det skulle bli knaprigt. Så här gör man:
Hyvla falukorv på längden med osthyvel. Stek knaprigt och krydda med kebabkrydda. Jag serverade med pommes och grönsaker och kall färdig kebabsås. Familjen var hungrig så jag glömde tyvärr ta foto. Men det ser ut som kebab. Och smakar som kebab. Och bara lite lite knaperstekt falukorv... Jag kanske var lite snål med kryddan.
Men som sagt, smaken och upplevelsen var tumme upp.

2 kommentarer:
Så har jag absolut tänkt. Och ibland har jag verkligen fått andas ut när jag ätit.. för nej, det var inte värt det, det här behöver jag inte göra igen :)
Oftast är jag glad att jag testade, även om jag inte vill göra det igen.
Vissa recept MÅSTE jag bara testa. Ibland för att det är smaker/ingredienser jag inte kan föreställa mig ihop. Nästan varje gång blir det gott, men de där meckiga recepten... Njae... Det blir "gott, men vi behöver inte äta det igen"-betyg. Vilket i och för sig även är uttrycket vi använder här hemma när vi inte vill säga att något inte var särskilt gott. :-)
Skicka en kommentar