måndag 16 november 2020

Att se ljuset

 




Det är mycket nu, skrev jag här förra veckan. Några dagar senare och det är fortfarande mycket nu. Köksrenoveringen, som börjar kännas som den pågått ett halvår, är nu inne på femte veckan. Första veckan var en rivstart och det gick som tåget. Men när allt var rivet och de nya skåpen var på plats tog det lite stopp. Förståeligt, då det är ett antal olika hantverksroller som ska koordineras och vårt kök är ju inte det enda som byggs just nu, av de hantverkare vi anlitat. Elektriker, målare, rörmokare, fläkinstallatör, alla ska samsas och göra sina uppdrag i rätt ordning och ibland överlappar de. 



Så var är då status, så här måndagen vecka fem? Jo, alla skåp och lådor är på plats. Jag har fyllt nästan alla, avvaktar att fylla de sista som måste vara tomma för att elektrikern ska komma till och justera vitrinbelysning som det varit lite strul med. Bänkskivan är preliminärt monterad i avvaktan på att bytas ut av en utan spricka (förmodad transportskada) och först när den rätta bänkskivan är på plats kan väggskivan monteras. Vi har valt väggskiva istället för kakel. Fläkten är nästan på plats, det är lite elektronik som ska fixas innan den kan kopplas in. Målaren ska komma hit när bänk- och väggskiva monterats för att foga och bättringsmåla. Och så ska kranen bytas ut eftersom det visst blev en liten buckla på den när den monterades. Sen, tror jag att allt ska vara klart. För hantverkarna. För oss återstår följande:



- fylla resterande skåp och lådor -
- måla element -
- måla golvlister - 
- välja och montera gardiner -
- välja och montera fönsterbräde - 



Men det blir sååå bra! Känns jättekonstigt och jätteannorlunda, men jättebra. 



I helgen fick vi äntligen möjlighet och tid att återställa vardagsrum och hall och det var ljuvligt. Ljuvligt var även vädret. Här kommer lite smakprov.








Härligt att se ljuset. Både i naturen och i slutet av den långa renoveringstunneln. 



Inga kommentarer: