tisdag 11 augusti 2020

Potatis + rosmarin + västerbottensost


Det har blivit en hel del matinlägg här på bloggen på sistone. Haft lust att testa lite nya recept och lyckats hitta recept som varit klockrena. Du vet väl att jag har en annan blogg där jag samlar alla mina recept? Klicka HÄR så kommer du dit. Där finns alla recept som jag provat och familjen godkänt. 



Häromdagen testade jag ännu ett nytt potatisrecept. Jag tycker det är så svårt att variera sig när man grillar. Man kan egentligen grilla allt möjligt och sätta ihop lite allt möjligt man hittar i kylskåpet och det blir gott, men det tenderar åtminstone hos oss bli att man inte varierar sig våldsamt mycket. Men så hittade jag ett recept i morgontidningen och jag var bara tvungen att testa.



Det blev ett välkommet nytillskott bland grilltillbehörsalternativen.





4 port.



I originalreceptet beskrivs rätten som "knasgod sommarpotatis och gravt beroendeframkallande". Kunde inte beskriva det bättre själv.



2-3 msk finhackad färsk rosmarin
1 kg färskpotatis
3-4 vitlöksklyftor, finhackade
olivolja
flingsalt
nymalen svartpeppar
ca 1 1/2 dl riven västerbottensost



Gör så här:


1.

Koka potatisen nätt och jämnt klar. Häll över i en långpanna. Tryck till med baksidan på en slev så att den krossas litegrann men fortfarande håller ihop


2.

Strö över vitlök och rosmarin. Ringla över lite olivolja, salta och peppra och blanda runt. Sprid ut så att potatisen ligger så glest som möjligt. Fördela osten ovanpå.


3.

Rosta i ugnen i 200 grader i ca 30-40 min eller tills potatisen fått fin färg och ser knaprig ut. Rör eventuellt om någon gång under tiden,








Inga kommentarer: