måndag 13 april 2020

Sprit i maten? Jomenvisst! Sill med gin!


Gissar att det är lite sent att komma med ett sillrecept så här sista lediga påskdagen. Gissar att ni, liksom jag, är liiite trött på påskmaten nu. Men då kan ni väl se detta inlägg som ett extremt tidigt tips inför midsommar? Tiden rusar, så snart är vi där. 



Har nog inte undgått nån att vi har nån i familjen som har en fabläss för gin. Naturligtvis var vi tvungna att googla och testa ett sillrecept som innehöll gin! Och vi blev inte besvikna. Här kommer det. Hittade det på ica.se



(bild- och receptkälla ica.se)





Även om vi är glada för både sill och gin så nöjde jag mig med att halvera receptet. Lite väl mycket när det bara är jag och maken som äter... 



1 dl ättiksprit (12%)
2 dl strösocker
 2 1/2 dl vatten
2 lagerblad
2 msk mortlade enbär
10 svartpepparkorn
1/2 dl gin
1 liten rödlök
1 liten citron
1/2 gurka
2 förpackningar 5-minuterssill


Gör så här:


1.

Koka upp ättika. socker, vatten, lagerblad, enbär och svartpeppar i en kastrull. Låt svalna och rör ner gin.


2.

Skala och skiva löken tunt. 


3.

Tvätta citronen noga. Skiva citron och gurka tunt. 


4.

Häll av och skär sillen i bitar.


5.

Varva sill, lök, citron och gurka i en väl rengjord burk.


6.

Häll på den kalla lagen och låt stå i kylen minst 1 dygn före servering. 



Inga kommentarer: