onsdag 23 januari 2019

Årets första biobesök - A star is born





Årets första biobesök blev den här. A star is born med Lady Gaga och Bradley Cooper.


Oj, säger jag bara. Den gick under skinnet. Så sorglig. Och fantastisk musik. Elvaåringen som kan alla låtarna utantill hängde med. Sextonåringen som inte kan alla låtarna, hängde också med. 


Handlingen? 


Efter en spelning i Kalifornien slår sig den kända alkoholiserade artisten Jackson "Jack" Maine (spelad av Bradley Cooper) ner på en bar där han träffar och blir kär i den unga vackra barsångerskan Ally Campana (spelad av Lady Gaga). Jack lyckas övertala Ally att sjunga tillsammans med honom på scen, och hon blir genast en sensation. Men alltmedan Allys karriär bara stiger och Jacks alkoholmissbruk bara blir värre och värre, glider Ally och Jack mer och mer ifrån varandra.


Vårt omdöme? 


Filmen var visserligen tillåten från 7 år och jag gissar att det var för att den inte innehöll varken våld eller sex, men ämnet var kanske inte så lätt för en sjuåring att ta till sig... Inte heller för en elvaåring. Och sextonåringen var inte heller överdrivet förtjust.



Men maken och jag gillade. Gillade stort. Och eftersom det är en nytolkning av en film som ursprungligen gjordes redan 1937 (!) och inte nog med det, 1954 i en musikalversion med Judy Garland och James Mason och 1976 som rockmusikal med Barbra Streisand och Kris Kristoferson blev jag så klart jättesugen att leta upp de äldre versionerna på nätet.



Här är trailern från den modernaste varianten, som vi, som sagt, precis sett;







Inga kommentarer: