söndag 23 september 2012

Ostprovning

Så fick vi äntligen tillfälle att provsmaka den där #zetaparmesanosten som Buzzador levererade häromveckan.


Tre sorters ost med olika lagringstid. 18, 22 och 28 månaders lagring. Vi testade att äta den naturell, doppad i honung och doppad i Zetas fikonbalsamicocreme.



Tillsammans med det här vinet, som btw varmt rekommenderas.



Redo för avsmakning.



Mmm... Vad kom vi fram till? Att vi var förvånade över smakskillnaderna. Att den som var lagrad 22 månader var vår favorit. Att 28 månadersosten var lite "torr", men vann på att rumstempereras länge. Plus att den vann på att ätas tillsammans med balsamicocremen. Och att honung var en ny spännande smaksättare. Och att det är himla kul att "buzza".

Läs mer här om vad det innebär att vara Buzzador.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Festligt, kul, gott! Du fångade allt i ditt inlägg. Jag kan konstatera att du borde få massor av pluspoäng för ditt fantastiska sätt att Buzzadora :-) /M

smile sa...

Ja det var kul. Och gott!! Det gör vi gärna om.

Vuxenmamman sa...

Vi tycker precis som ni! Fast den som är lagrad 28 månader är så god på pasta.

smile sa...

Det har vi inte hunnit testa. Tack för tipset!