söndag 30 augusti 2020

Trädgård ur ovant perspektiv och lördag med välkommen väderväxling





Igår vaknade vi till åska och ösregn. Så pass. Så pass att jag inte kunde låta bli att öppna fönstren och föreviga vädret. Lite tokigt kanske att hänga ut med kameran genom fönstren när det inte bara regnar utan även åskar... Men men, det gick fort. Och det var värt det att få se sin trädgård och entrésida från ett annat perspektiv. 



Ovan är bild taget från ett av sovrummen på ovanvåningen. Så här ser det ut på vår entrésida. Inte mycket är sig likt från när vi köpte huset. Plattorna har vi själva lagt, det var en liten gräsmatta där. Och smågruset har vi också själv lagt, där var stenplattor. Och staketet satte vi upp för nåt år sen. Javisst ja, trädet har vi också planterat! Minns att alla grannar på gatan var roade över att det tog två år innan det första gröna lövet dök upp. Nu har det tagit igen den sega starten och vuxit rejält. Klotlönn är det, om någon undrar. 



Hur såg det då ut igår morse på andra sidan huset? 








Närmast huset har vi ett rejält trädäck. Lyckades inte fånga hela trädgården, men på bilderna här ovan ser du tre sittplatser. En ensam loungestol och litet bord direkt till vänster när man kommer ut i trädgården. Och till höger loungesoffa. Du ser även matbordet ännu mer till höger på bilden. Tre andra sittmöjligheter syns inte på bild. Ännu en soffa runt hörnet till höger, en hammock och ett runt bord med fyra stolar längre ut i trädgården. Japp. Älskar att ha många sittplatser att välja mellan. Och att slippa släpa runt möbler om man vill flytta sig efter solen. Eller efter skuggan. Använder vi alla sittplatser, undrar ni kanske? Självklart! Inte samtidigt, så klart! Men vi varierar oss. Beroende på vädret. 



Vädret ja. Det var lite speciellt i lördags. Dagen började som sagt med regn och åska. Och det blev frukost inomhus till tända ljus. 



Men. Bara nån timme senare sprack himlen upp och det blev strålande solsken. 








Och jag blev utflyktssugen. 






 



Ofattbart att det bara nån timme tidigare var SÅNT HÄR väder. 




Inga kommentarer: