söndag 23 augusti 2020

Lördagsutflykt och Österlentips


Vad säger ni om den här lördagslunchen? Smarrigt värre, kan jag lova. Efter en intensiv vecka på hemmakontoret var jag sugen på lördagsutflykt och maken var inte sen att hänga på. Familjens ungdomar ville roa sig på annat håll. Vart tog vi vägen då? undrar ni, som kanske blev sugna på lunchen. Jo, vi begav oss ut på Österlen. Tänkte att nu när den värsta semesterperioden är över, kanske det kunde vara lagom mycket folk att beblanda sig med på Österlen. Och det var faktiskt helt ok. Även om lunchstället är superpopulärt så var det väldigt välorganiserat. Olof Viktors i Glemminge. Det är dit ni ska bege er om ni är sugna på kräftsmörgås, laxmacka eller morotskaka. Man står sig länge på den lunchen, kan jag lova. 


Efter halva laxsmörgåsen och en liten smakbit av makens kräftmacka var jag mätt. Men en halv morotskaka gick ändå ner. 
Och ner i väskan åkte lite matshopping från butiksdelen i fiket. Varmchokladpulver, vaniljsocker och choklad- och pistageskorpor. Jag erkänner att jag kanske köpte choklad och vaniljsocker enbart för att förpackningarna är så fina... Men Loppan och jag har redan hunnit testa chokladpulvret och det var... så värt priset! Och när pulvret är slut, kan vi fortsätta använda de fina burkarna. Och fylla på med Oboy, som Loppan föreslog. 


Efter lunchen var det någon som blev badsugen. Vädret var väl lite sådär, men det brukar inte hindra oss, så bad blev det. Och maken hann precis bada färdigt tills regnet kom. Men är det sommar, man är på Österlen och det är varmt i luften kan man roa sig trots lite regn. En promenad längs vattnet vid Löderups Strandbad är inte alls dumt om man vill titta på fina strandhus. Det kan man göra trots lite regn.  Men vid den söta minigolfbanan nöjde vi oss med en glass. Vi får åka dit en annan gång och ta med resten av familjen och testa banan. 
Vad är typiskt Österlen? Äpplen så klart! Och har man tur hittar man såna här söta obemannade "fruktkiosker" längs vägen. Jag skriver tur, för vi körde länge och letade och det inte många många vi hittade. Vi var inte ute efter äpplen, det har vi hemma i trädgården. Men plommon! I just den här kiosken var det nästan tomt. Två påsar äpplen, som hade sett sina bästa dar. Och inga plommon. 
Vet inte om det är ett dåligt skördeår, inte riktigt rätt tid eller vi bara hade otur, för det var som sagt inte lätt att hitta. Men till slut fick vi napp. En äldre dam med antikloppis hade några påsar plommon till salu. En sån fick det bli. Och sen var vi nöjda. En lördagsutflykt för oss och lite Österlentips till er. Inga kommentarer: