tisdag 4 augusti 2020

Roadtrip med ruskväder och ruskigt god mat


Även om jag börjat jobba igen, så låtsas vi att det fortfarande är semester här på bloggen tycker jag. Låt oss titta på vad vi hade för oss förra veckan. Halvvägs igenom förra veckan fick vi ett ryck och googlade hotell för att morgonen efter sätta oss i bilen och bege oss på en kort roadtrip. Två nätter på annan ort. Vilket betydde tre dagar utan föräldrar i huset för familjens två yngsta, som inte ville följa med. Win-win. Nu råkade vi tyvärr välja två dagar då vädret inte var det bästa, men semester är semester. Vi fick lite miljöombyte i alla fall. Och nån fick som sagt rå sig själv utan föräldrar hemma. 
Roadtrip betyder fika på bensinstation och korsord i bilen. 
Och dåligt väder... Men det finns ju inget dåligt väder. Det gäller bara att hitta rätt aktivitet. Och leva på hoppet. Maken var hoppfull - och badsugen - så vi tog sikte på paus där det skulle kunna finnas möjlighet till dopp. 


Eh... nej, inte med bästa vilja i världen var det läge för bad. Brr... attans vad icke-så-badvänligt-väder.

Det fick bli fikapaus istället. 
Det blev visst varken bad eller fika. Däremot det här. Såååå gott! 

Mätta och belåtna och redo för de sista milen till vårt slutmål. Och badsuget? Det var som bortblåst. Hehe, bokstavligt och bildligt. 
Ett utflyktstips på västkusten, om du blev sugen på att testa den goda maten. Gottskär. 
Säkert trevligt för både bad- och båtliv. När vädret tillåter. 
Här är en ledtråd till vårt slutmål. Jomenvisst var det Göteborg vi hade tagit sikte på. Det blev två dagar i regn, rusk och blåst. Men vad gör väl det när man av bilderna i min kamera att döma ser ut som att vi inte gjorde nåt annat än åt... 


Mat med västkuststema. Fisksoppa och pasta med krabba. Och om det står creme brulee på menyn måste man ju bara dela en sån. 
Men titta här, trots regn och rusk gick det hur bra som helst att sitta under tak och i närhet av infravärme och njuta kvällsmat utomhus. Här på en italiensk restaurang som inte bara serverade god mat, utan även en hel del inredningsinspiration.

Som här. Jag var tvungen att plocka upp mobilen inte bara för att fotografera utan också för att googla fram den här ljuslyktan som jag blev sugen på. Med tanke på hur nöjd jag var att jag lyckades googla fram den, tänker jag inte bjuda på länk till den. Googla själv, vet ja! 
Den här vattenflaskan var jag också tvungen att googla på. Den säljs visst bara till restauranger och konferensanläggningar... trist, hade varit trevlig att servera vatten ur även hemma.
Men här var ett annat tips på dryckestema som går lätt att återskapa på hemmaplan. 


Ser ni vad?Inte? Ok, vi tittar lite närmare.
Vinkorkar som dekoration i ett olivträd!

Bara att börja samla korkar nu då.
Som om det inte var nog med att bli serverad god mat, mysig miljö och inspiration, avslutades besöket med att notan kom in tillsammans med varsin chokladpralin. Trevligt. Sånt uppskattas alltid.Vill du ha ännu ett utflyktstips? Ok, då ska du bege dig HIT
Morgonen efter var det dags för oss att bege oss hemåt igen.
Då vaknade vi till den här utsikten. Klarblå himmel och 25 grader varmt. 

Det fick bli några timmars strandhugg på hemvägen. En lagom utflykt. Först ruskväder och ruskigt god mat. Sen lite sol. Bra så.
Inga kommentarer: