torsdag 17 december 2020

Årets gran(skog)
Årets gran är på plats! 

Eller årets granAR är på plats! Det blev nästan en granskog i år. Och de har ju faktiskt varit på plats redan en hel vecka. Låt oss titta. 

Så här ser det ut på vår entrésida. En garanterat barrfri gran. 

Eller ingen gran alls. Sommartid blommar en klätterhortensia där längs stolpen och juletid brukar den blom- och lövfria växten få agera julgran. Med belysning och piff. Att klätterhortensian får agera utegran har den fått göra i många år. Men på trädgårdssidan är det i år premiär för utegran. Minns ni att vi i höstas fällde ett gigantiskt träd där bland buxbomsbollarna? I väntan på att plantera ett nytt (mindre) träd där, får en julgran fylla hålet i rabatten under julen. Placerad i en parasollfot står den där och förhoppningsvis tar bort uppmärksamheten från rönnen därbak som är full med vattenskott... *skämslitegrann*Kulor istället för ljusslinga. 


Men visst har vi även en gran inomhus. Trumvirvel. Haha, en oklädd gran. Eller klädd i sin transportklädsel. Vi tar en ny trumvirvel, tycker jag. 
Tadaaa!! Årets gran. Som ser ut exakt som förra årets. Och året dessförinnan. Och dessförinnan. Nästan så man kunde tro att det är en fejkgran som vi dammar av varje år. Jag lovar, det är det inte. Det märks inte minst varje år vi klär av och sopar upp alla barr...
Inga kommentarer: